Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Folket rasar efter nya bilden på danska kungafamiljen: "Tappat respekten"

29 dec, 2022, 16:30 

Många är upprörda efter att ha sett den nya bilden på den danska kungafamiljen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarnaBrand logo
Margrethes drastiska beslut – tar ifrån titlarna

Den danska kungafamiljen har minst sagt haft ett stormigt år.

I september kom drottning Margrethe med ett chockerande besked som skakade om både familjen och landet: Prins Joachims barn förlorar sina kungliga titlar 2023.

Beslutet har väckt starka reaktioner i landet och många är kritiskt inställda till det hela. Inte minst Joachim och Marie, som varit öppna med sin uppgivenhet och ilska i media.

Prinsessan Marie och prins Joachim är djupt bedrövade efter drottningens beslut.

Krisen i danska kungafamiljen – kyliga relationen mellan bröderna

Efter att drottningens beslut blev känt berättade Joachim att hans familjemedlemmar kände sig djupt sårade.

Annons

– Vi är alla väldigt ledsna. Det är aldrig roligt att se sina barn bli behandlade på det här sättet. De befinner sig i en situation som de själva inte förstår, sa han till Ekstra Bladet.

Fyra av drottningens åtta barnbarn blir av med sina kungliga titlar.

Relationen mellan Margrethe, Joachim och Frederik var extremt kylig under flera veckor, men i november återförenades familjemedlemmarna i samband med firandet av drottningens 50 år på tronen. Bröderna Joachim och Frederik syntes dock aldrig samtala med varandra.

I november stod det även klart att familjen inte skulle fira jul ihop. Istället reste kronprinsfamiljen till Australien, och prinsfamiljen till ett okänt semestermål.

Annons

Nya bilden på danska kungahuset får folket att rasa: "Tappat respekten"

Det danska folket har varit splittrat när det kommer till åsikterna kring Margrethes beslut om titlarna. Medan vissa blivit upprörda och tycker att det är orättvist och onödigt finns det andra som förstår beslutet.

Men en ny bild på familjen, som publicerades på Kungahusets officiella Instagram på onsdagen, har väckt mycket starka reaktioner. Många har nämligen reagerat på att Frederiks stol är vänd så att han sitter med ryggen mot sin bror.

"Vackra människor! men - ett lite konstigt oharmoniskt arrangemang av familjen", skriver en person.

Annons

"Lite konstigt att Frederik är vinklad så han vänder Joachim ryggen. Det visar mycket väl den kalla luften som finns mellan familjemedlemmarna", skriver en annan.

"En bild säger mer än tusen ord."

"Jag känner mig fortfarande ledsen och arg för prins Joachim och hans familj. Ett klart fel beslut."

"Det där kungahuset är en parodi nu. Tappat respekten för drottningen, hon framstår som känslomässigt avstängd mot Joachim."

"En bild säger mer än tusen ord" menar många...

Det finns dock andra som inte alls håller med om kritiken, utan istället hyllar drottningen.

"Vi har en vacker och smart drottning som inte gör något fel för sin familj. Hon vet vad som krävs för att monarkin ska överleva. Hon är inte cynisk men kärleksfullt realist. Men vi har alla rätt att ha en åsikt om vad som är rätt och fel", skriver en person.

"Är det vår äldsta och världens äldsta monark. Gör mig stolt över att tjäna henne och vårt land", skriver en annan.

Annons