Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Folkets hårda dom mot prins Charles – efter bilderna i tv

07 jan, 2021, 14:30 
Prins Charles Prinsessan Diana
Har du ägnat julledigheten åt att titta på The Crown? Då hör du kanske till dem som har förfasat sig över prins Charles.
Annons
Här är trailern för nya säsongen av The Crown – med prinsessan Diana!Brand logo
Här är trailern för nya säsongen av The Crown – med prinsessan Diana!

Prinsessan Dianas bild av den iskalla kungafamiljen. Vittnesmålen inifrån hennes mardrömsäktenskap. Samt hennes tragiska död vid fyllda 36. Allt detta gjorde länge att den allmänna bilden av prins Charles låg på fryspunkten. Men så gick tiden och allt fler började se honom i ett annat ljus och uppskatta honom för hans excentriska charm, hans hårda arbete och hans djupa engagemang för miljön.

Prins Charles The Crown Kritik
Prins Charles ute i naturen där han trivs som bäst, iförd sin omtalade 40 år gamla rock.

Fram till nu, vill säga. För efter att den nya säsongen av The Crown började sändas i november har prins Charles, 72, enligt brittiska medier rasat i den allmänna opinionen igen. Enligt en undersökning vill nu 40% stoppa honom från att bli Storbritanniens framtida kung och i stället låta prins William, 38, ta över direkt (något som sannolikt aldrig kommer att hända).

Annons

För trots att The Crown i alla fall delvis är fiktion så är det många som har tagit allt för sanning och bilden av prinsessan Dianas likgiltiga och otrogna man har inte gått hem i stugorna. Grundstoryn om otroheten är ju dessutom alldeles sann.

Prins Charles otrohet mot prinsessan Diana

Emma Corrin som prinsessan Diana i The Crown kritiken mot prins Charles backlash
Prinsessan Diana i The Crown, spelad av Emma Corrin.

I själva verket har porträttet av prins Charles retat upp britterna så till den grad att hovet under en period tvingades stänga av kommentarsfältet på Charles och Camillas officiella Instagramkonto @ClarenceHouse.

En tuff backlash: Nu när prins Charles äntligen hade vunnit folkets kärlek så kommer The Crown och förstör allt igen.

Men Charles är uppenbarligen seg och han har tacklat sådana här motgångar förr. Ge honom bara lite tid så kommer han säkert att återupprätta sig själv den här gången också.

Foto: TT.

Annons