Foppas lyxliv med hustrun Nicole: Miljardimperiet och hemliga middagarna med Victoria och Daniel

06 nov, 2022, 12:00 
https://image.svenskdam.se/BylineIndra.jpg.jpg?imageId=8677472&x=0&y=10.576923076923&cropw=100&croph=67.307692307692&width=1318&height=1318
Indra Nordemar

Peter "Foppa" Forsberg och hustrun Nicole Nordin lever ett minst sagt glammigt liv.

Annons
Här är Sveriges 5 rikaste!
Här är Sveriges 5 rikaste!

Peter "Foppa" Forsberg träffade Nicole Nordin 2009 då han var i slutet på sin hockeykarriär.

Det sa klick direkt och året därpå hade han gått ner på knä.

I dag har de skapat ett miljardimperium tillsammans, hon som grundare av det omåttligt populära skomärket Inuikii, och ja, han som före detta hockeystjärna, bland mycket annat. Faktum är att framgångarna efter hockeykarriären gett betydligt mer klirr i kassan.

– Det jag kan säga är att jag har mer pengar i dag än vad jag hade när jag slutade med hockeyn, har Foppa tidigare sagt i en intervju med Expressen.

Peter Forsbergs miljonregn efter hockeykarriären

Foppa ses som en av de bästa ishockeyspelarna genom tiderna.

Recept.se Nyhetsbrev

Med flera prestigefulla individuella priser, OS-guldmedaljer, VM-vinster och 14 säsonger i världens högst rankade ishockeyliga NHL, drog han under karriären in drygt 800 miljoner kronor – exklusive de massiva inkomster för diverse reklamer, enligt lönesajten CapFriendly.

Victoria med Foppa och Nicole vid en Inuikii-lansering.

I dag arbetar Foppa som expert på bland annat Discovery+ under OS, men det är främst delägarskapet i fastighetskoncernen Lerstenen som fått plånboken att växa.

Annons

– Man kan säga att fastigheterna är ångloket som dragit oss i alla år.

Magasinet King har tidigare rapporterat att hans affärsimperium är värt över en miljard kronor. Så, varför inte slå till och köpa tre Porschar på samma gång? Det var precis vad Foppa gjorde för ett par år sedan.

– Det var inget skämt. Det blev så att jag köpte tre på en gång. Det var inte ett tre för två-pris, men jag köpte några, berättade han efter köpet.

Foppas lyxliv med hustrun Nicole Nordin

Med andra ord – det går ingen nöd på Foppa och Nicole, som lever bland lyx och flärd med barnen Lennox, Lily, och Diego i Schweiz.

Men de är också på resande fot titt som tätt. Mycket i Sverige för att umgås med sina societetsvänner – och kungliga vänner, som prins Daniel och kronprinsessan Victoria.

Golf-kompanjoner och goda vänner!

Daniel och Victoria är vänner med Foppa och Nicole sedan länge. Daniel och Foppa har bland annat ett gemensamt intresse för golf och utövar ofta sporten tillsammans – och att de ses på middagar hör inte heller till ovanligheterna.

Annons

För bara ett par månader sedan var Nicole Daniels bordsdam när det vankades fest i Jämtland – vilket Nicole då delade bilder på från sociala medier.

Ja, Foppa och Nicole lever sammanfattningsvis ett tämligen gott liv med sina barn och goda vänner!

Foto: TT

Annons