Förändringar påverkar prinsessan Madeleines hem

prinsessan madeleine hovstallet

Prinsessan Madeleine och Chris O'Neill är strandsatta i Florida, på grund av coronaviruset. Samtidigt sker det stora förändringar med Hovstallet, hemma i Sverige.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill bor, som bekant, i Florida, men när de är hemma i Sverige är det i en femrummare på Hovstallet som familjen har sin bas. Nu har det dock skett vissa förändringar med den stora byggnaden på Väpnargatan 1.

Förändringar med Hovstallet

I vanliga fall anordnar man ofta guidade visningar i Hovstallet, som tillhör de kungliga slotten, men nu är all sådan verksamhet avblåst – med anledning av coronaviruset. Att Stockholms slott har stängt sina dörrar för allmänheten känner nog många till vid det här laget. Men att man heller inte kan gå och titta kungens hovstall – med pampiga paradvagnar och fina hästar förvånar nog. Coronaviruset har verkligen satt allting på ändå och det gäller även den kungliga världen.

Prinsessan Madeleine i Florida

Madeleine, Chris och barnen i Florida-huset.

Madeleine, Chris och barnen blir kvar i Florida på obestämd framtid. Prinsessan hade förmodligen planerat att vara med på den stora Childhood-dagen på Gröna Lund i maj men det är högst osäkert om hon har möjlighet att flyga hem tills dess. Nästa vecka fyller dessutom kungen 74 år, men hans stora firande på Inre Borggården är (även det) inställt.

Familjen isolerad

Coronaviruset har slagit hårt mot delstaten Florida och flera hundra personer har avlidit i sviterna av covid-19. Restriktionerna har därför hårdnat, vilket påverkar Madeleines och Chris vardagsliv. Skolorna är till exempel stängda så barnen Leonore, Nicolas och Adrienne är hemma med föräldrarna på heltid. Detta medan Chris ska sköta sina affärskontakter och Madeleine har möten med de olika Childhood-kontoren.

Foto: TT