Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förändringen för Oscar, 7, på Haga – här blir det tydligt

31 maj, 2023, 13:30 

En fin vänskap har blossat fram bakom slottsdörrarna!

Annons

Prins Oscar är kronprinsessparets minsting, han är ju bara 7 år gammal. Och han har redan lyckats charma hela svenska folket – Oscar är ett kungligt proffs!

Till vardags huserar han på Haga slott med resten av familjen, och för ett par år sedan förändrades tillvaron rejält. Det blir extra tydligt på de nya bilderna på prinsen!

Rio stjäl showen – Victoria på utflykt med hunden!Brand logo
Rio stjäl showen – Victoria på utflykt med hunden!

Kronprinsessfamiljens hund Rio startade offentligt bråk

Alla familjer kan nog vittna om hur livskvalitén ökar något när en fyrbent vän tassar in genom dörren. Föreställ er då Estelle och Oscars lycka när en bara några veckor gammal Rio år 2020 tog sina första stapplande steg inne i Haga slott!

Annons

Idag är den Rio, som är en pudel och cavalier king charles spaniel, tre år gammal, och ett riktigt busfrö. Dessutom har även han fått smaka på hur det är att vara kunglig, när Victoria jobbar ute i naturen har hon gärna Rio med sig. Nackdelen? Han stjäl rampljuset totalt!

Kronprinsessan Victoria ute med hunden Rio
Victoria tar gärna med sig sin fyrbenta kollega.

Däremot har Rio också gett upphov till en smärre skandal, redan som nyfödd. Det var nämligen folk som krävde att kungen skulle avgå, eftersom hans dotter och tronarvinge köpt en blandrashund.

Prins Oscars fina relation till hunden Rio

Rio är lyckligtvis helt ovetandes om det offentliga bråk hans blotta närvaro skapade för tre år sedan. Han njuter för fullt av livet som slottshund, och har ju en gigantisk bakgård att leka på – ja, hela Hagaparken!

Det går också att notera att han fått sig en ny bästis, nämligen prins Oscar. Flera gånger har vi sett duon sida vid sida, och på nya bilder på prins Oscar ute på Djurgården har han sällskap av lilla Rio. Nu blir det verkligen tydligt att Rio och Oscar har funnit varandra!

Se bara bilderna själv nedan, på två av födelsedagsbilderna har Oscar sett till att få med sig familjens pälskling i bild. Och Rio, ja, han verkar stormtrivas i rampljuset, som tur är.

Prins Oscar tillsammans med hunden Rio
När prins Oscar fyllde fem 2021 gosade han med Rio...
Prins Oscars sexårsbild tillsammans med hunden Rio
... och så även på bilderna från i år, när han fyllde sju år!

Foto: TT/Kungliga Hovstaterna

Annons