Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förändringen för prinsessan Désirée – efter tuffa tiden

18 jul, 2020, 19:00 
Prinsessan Désirée och Kobergs slott eller gods. En av Hagasessorna.
Prinsessan Désirée är Hagasessan som alltid håller låg profil. Men även på Koberg har man behövt tackla coronakrisen.
Annons
Det här är HagasessornaBrand logo
Det här är Hagasessorna

 

På godset Koberg utanför Trollhättan, där prinsessan Désirée bor sedan 56 år tillbaka, har man flera verksamheter, bland annat jord- och skogsbruk och jakt, och på ägorna finns det dovhjort, älg, vildsvin, rådjur och kronhjort.

Prinsessan Désirée, familjen Silfverschiöld, slottet Koberg
Koberg är i dag i sonen Carl Silfverschiölds ägo och det är han som har ansvaret för driften.

Man säljer också sina egna viltprodukter i gårdsbutikerna Koberg Vilt. Av hemsidan framgår det att man precis som så många andra affärsverksamheter har haft det tuffare på grund av den corona-situation som vi har levt med nu i snart ett halvår.

– Vi vill tacka våra fantastiska kunder som fortsätter stödja oss, sin lokala viltbutik både på Koberg och på Gåsevadholm, trots den dramatiska tid vi just nu lever i på grund av coronaviruset, skriver man bland annat, och berättar hur man gör för att trygga den sociala distanseringen:

Annons

– Vi packar din kasse åt dig! Vi kan sedan komma ut med kassen till din bil.

Kungen och Hagasessorna

Kungen och hans systrar Hagasessorna: Prinsessan Margaretha, prinsessan Birgitta, prinsessan Désirée och prinsessan Christina.
Kungen och hans fyra systrar. Hagasessorna har många fans bland er läsare, från vänster prinsessan Margaretha, 85, prinsessan Birgitta, 83, prinsessan Désirée, 82, och prinsessan Christina, 76.

Hovets informationschef har tidigare berättat att kungen regelbundet hör av sig till sin syster på Koberg för att kolla läget.

– Syskonen har kontinuerlig kontakt. Särskilt nu i dessa tider, sa Margareta Thorgren då.

Däremot håller de låg profil utåt, och det gäller kanske i synnerhet prinsessan Désirée. Eller som hon tidigare har uttryckt saken:

– Jag fäster ingen större vikt vid mitt prinsesskap. Rent principiellt tycker jag för övrigt det är fel att rida på ursprung och släktskap.

Prinsessan Désirée.
Prinsessan Désirée.

Foto: TT, Jonas Borg/Kungliga Hovstaterna.

Annons