Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förändringen i relationen – därför kysser Victoria inte Daniel längre

24 apr, 2023, 13:30 
Prins Daniel och kronprinsessan Victoria

Här är sanningen – därför ser vi inte kronprinsessan Victoria kyssa prins Daniel.

Annons

I juli 2002 skedde något historiskt. Det var då vi första gången såg Daniel Westling, som han hette då, kyssa kronprinsessan Victoria. Den romantiska stunden ägde rum på vännen Caroline Kreugers 25-årsfest på Restaurang J.

Det var en suddig bild, men man såg tydligt att läpparna möttes. Men nu var det längesen vi såg den här synen.

Kungaparets relation med Daniels föräldrar – alla olikheterBrand logo
Kungaparets relation med Daniels föräldrar – alla olikheter

Därför kysser kronprinsessan Victoria inte Daniel längre – sanningen

Vi är vana vid att se kärleksyttringar från Victoria och prins Daniel i form av en klapp på axeln där, en hand som omsluter en hand där – men just kyssar är något av en bristvara.

Det här är något som mångårige reportern och kungaexperten Ellen Myrgård Lindén kan förklara.

– Jag tror att senaste gången vi såg det på bild var när kungafamiljen var på Öland och såg Hov1 spela i Borgholms slottsruin. Och då reagerade vi alla på redaktionen, vi blev såklart stormförtjusta. Men sedan dess har vi inte sett någon kyss. Jag tror att Victoria är försiktig med det där, som framtida drottning. Det gick an att kyssas i det offentliga som unga och nyförälskade, men nu har hon på allvar börjat förbereda sig för att bli statschef, och då stramar hon åt lite, säger Ellen.

Annons

"Kan inte vara sig själv till hundra procent"

Relationsexperten Eva Rusz är inne på samma spår.

– De har klätt sig i kulturella roller, att man ska vara på ett visst sätt. Det betyder inte att de inte gör det när kameran inte är på. Men i deras situation ska de leva upp till en viss roll, säger Eva i en intervju som Svensk Dam gjort.

Eva är lite kritisk till traditionen.

– Man kan inte vara sig själv till hundra procent. Om man hindras från att göra något man är van vid kan det göra att man blir frustrerad, man blir stressad. Att man inte får vara sitt rätta jag. Victoria är van. Sen samtidigt tänker jag att Victoria och Daniel hade en lång period då av dejtande, innan de gifte sig, och det gör att Daniel fick tid att förstå hur det svenska kungahusets protokoll fungerar, säger Eva.

Annons