Förändringen i relationen mellan Carl Philip och prins Daniel – visar sanningen

Anders Wiklund/TT
Prins Carl Philip och prins Daniel är ute på uppdrag tillsammans, men det var inget självklart val.

Om en vecka kommer Idrottsgalan traditionsenligt gästas av prins Carl Philip, och som vanligt gör han det inte ensam. Men den här gången har han inte prinsessan Sofia vid sin sida utan prins Daniel.

De båda svågrarna är numera såta vänner men så har det inte alltid varit. Daniel tog ju hela den kungliga världen med storm i och med hans bakgrund inom träning och hälsa har det alltid varit en självklar fråga för honom, något som väckt konkurrenslustan inom Carl Philip, som ett tag fick se sig själv överskuggad i frågan. Svensk Damtidnings chefredaktör Johan T Lindwall skriver om den känsliga perioden i sin bok Carl Philip: Prinsen som inte fick bli kung från 2014.

”Carl Philip har en liten umgängeskrets bestående av kompisar som stöder honom i vått och torrt. De har ställt upp när han oförskyllt hamnat i bråk ett par gånger. Inte heller prins Daniel och Carl Philip delar intressen i någon högre grad. De umgås mest i officiella sammanhang eller när familjen samlas för privata fester. De är inga polare som tar en öl och pratar livets frågor. Carl Philip är inte särskilt sportintresserad, förutom av ishockey, och ses sällan på landskamper till skillnad från Victoria och Daniel.”

prins daniel prins carl philip

Prins Daniel hängde på prinsessan Sofia och prins Carl-Philip till Idrottsgalan 2020. I år blir det endast prinsarna.

Orden om prins Carl Philip: ”Hade uttryckt irritation”

Ett tag var relationen extra skakig, då han trots sitt milda intresse ändå trivdes med sin roll som kungahusets förebild inom sport och träning.

”Carl Philip har inför vänner till och med uttryckt en irritation över att Daniel numera har övertagit epitetet Idrottsprinsen. Det har alltid tidigare varit prins Bertil som kallas så, och efter honom Carl Philip. Dock är det fortfarande Carl Philip som får representera familjen på den årliga Idrottsgalan i Stockholm.”

Nu är allt detta lagt till historien, och Carl Philip och prins Daniel är goda vänner sedan många år tillbaka!