Förbjudna bilderna på George får alla att rasa – kan få allvarliga konsekvenser

30 dec, 2022, 11:12 

Här är bilden på prins George som Kate och William inte vill se.

Annons

Originalbilden på prins George i shorts och en randig tröja togs i samband med hans treårsfirande. Nu har bilden fått spridning igen, men den här gången i förändrad karaktär.

7 föräldratips från Kate och William!
7 föräldratips från Kate och William!

På Amazons hemsida har företaget Zhou-long använt prinsens välkända ansikte för att sälja leksaksvapen, och på bilderna syns George antingen med en yxa eller machete i handen.

Bilderna är så klart fejk och har skapat stor uppståndelse. Amazon har i efterhand pudlat och tagit bort annonsen, men kritiken och de starka reaktionerna finns fortfarande kvar.

”Höll på att sätta teet i halsen”

Britten Frank Alridge säger till The Sun att han blev väldigt förvånad när han såg bilden på prins George. Det slutade med att han närmast befann sig i ett chockartat tillstånd.

Annons

Jag höll på att sätta teet i halsen när jag sökte på nätet efter presenter till mina barnbarn.

– Där stod prins George och såg ut som en statist i ”Pirates of The Caribbean”, säger han och syftar på den mycket populära piratfilmen med Johnny Depp i huvudrollen som Jack Sparrow.

Kraftiga markeringen

Bilderna har med all sannolikhet inte godkänts av det brittiska kungahuset, och prins William och prinsessan Kate är förmodligen inte supernöjda med att ta del av vapenbilderna på sonen.

De kan i alla fall glädjas åt att Amazon markerat och nu tagit bort bilden.

– Alla säljare måste leva upp till våra riktlinjer och de som inte gör det kommer att få känna på konsekvenserna, vilket kan innebära att deras konto tas bort.

Prins George
Originalbilden på prins George.
Annons
Prins George med ett leksaksvapen i handen
Fejkbilden på prins George med ett leksaksvapen i handen.

Foto: TT/Amazon

Annons