Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förbudet som påverkar Estelle – efter skandalavslöjandet om Campus Manilla

16 dec, 2023, 16:00 

Skandalavslöjandet om prinsessan Estelles skola har väckt stor uppmärksamhet. Nu har ledningen vidtagit åtgärder.

Annons
Skandalerna kring Campus Manilla – Estelles & Oscars skolaBrand logo
Skandalerna kring Campus Manilla – Estelles & Oscars skola

Att börja skolan är en nervös och pirrig dag för alla barn. Så mycket förväntningar – och så mycket roligt som väntar.

Många av oss skaffar vänner för livet redan i första klass, så skolan ens föräldrar väljer spelar väldigt stor roll för framtiden.

När prinsessan Estelle började i förskoleklass på Campus Manilla i Stockholm i augusti 2018 hade fotografer och journalister från både Sverige och utomlands samlats för att dokumentera den stora stunden.

Kronprinsessan Victoria, prinsessan Estelle och prins Daniel anländer till Campus Manilla på Djurgården i Stockholm. idag är det prinsessan Estelle första dag i förskoleklass.
Estelles första dag i skolan drog till sig mycket medial uppmärksamhet.

Prinsessan Estelles liv på Campus Manilla

Idag går prinsessan Estelle i femte klass på den fina skolan som är belägen på Djurgården i Stockholm, omgiven av vacker grönska och nära till vattnet.

Annons

Hon har även fått sällskap av lillebror prins Oscar, som går i första klass på samma skola.

Genom åren har det kommit en hel del skandalavslöjanden kring Campus Manilla, men trots det verkar Estelle och Oscar lyckligtvis trivas bra – med tanke på att de går kvar på skolan.

Skolan Campus Manilla på Djurgården i Stockholm.
Campus Manilla ligger på Djurgården i Stockholm.

Förbudet mot Estelle – efter skandalavslöjandet om skolan

Tidigare i år publicerade Dagens Nyheter en granskning som avslöjade att en femtedel av skolans gymnasieelever ertappats med misstänkt, systematiskt provfusk.

Eleverna ska, enligt tidningen, utnyttjat en säkerhetslucka i det digitala provsystemet Exam.net. Ett system som används vid nationella prov av gymnasieskolor över hela landet.

– Det är ett vanligt och jättebra system som många skolor använder, men det är helt obegripligt att man har tillåtit privata datorer under prov, säger en person med insyn till tidningen och fortsätter:

Annons

– Skolor har ofta en policy kring detta. Vem som helst förstår att det blir fusk om man tillåter privata datorer.

Nu har skolan vidtagit åtgärder i form av förbud mot privata datorer vid provskrivningar. Det berättar Johan Nordenfalk, ordförande för Campus Manillas styrelse, för Expressen.

– Säkerhetsluckan har egentligen inte med privata datorer att göra i sig. Säkerhetsluckan finns i Apple-datorer så för att säkerställa att sådana inte används har skolan försäkrat sig om att endast skolans datorer som är ett annat operativsystem används på provskrivningar, skriver han till tidningen.

Annons