Förklaringen bakom Chris O'Neills frånvaro

förklaringen bakom chris o'neills frånvaro

Chris O'Neill har sitt arbete, och hela sitt liv, i Florida. Men han är också gift med en svensk prinsessa. Det sistnämnda gör att det är många som saknar honom vid kungliga evenemang och tillställningar. Nu kommer förklaringen bakom frånvaron.

Prinsessan Madeleines make, Chris O’Neill, lyser med sin frånvaro. Han har inte synts till sedan Victoriadagen 2019, vilket är mer än sex månader. Nu undrar många varför inte Chris har framträtt vid sin hustrus sida på så lång tid.

Frånvaron har flera förklaringar. Madeleine och Chris bor ju som bekant i Florida och när prinsessan var i Sverige i höstas stannade maken kvar med barnen. Paret värnar om att Leonore, Nicolas och Adrienne ska ha så vanliga dagar som möjligt och att göra en resa, över Atlanten, på bara några dagar är ju ingenting som passar små barn.

chris oneill

Chris gör alltid succé när han visar sig i Sverige. Här är en bild från Polarprisgalan 2014.

Madeleine åkte därför ensam när det vankades Nobelfest, i början av december, och i samma veva passade hon även på att klämma in möten med mamma Silvia och organisationen Childhood. Och likadant tänkte paret med bokmässan, i slutet av september, som Madeleine närvarade vid för att tala om boken Stella och hemligheten – medan maken och barnen var kvar i USA.

Chris stannar hemma med barnen i Florida

När hela familjen Bernadotte/O’Neill sätter sig på flyget är det istället för att stanna i Sverige en längre tid. Sommarsemestrarna på Solliden är ett sådant exempel.

Anledning nummer två har och göra med Chris arbete. Ända sedan flytten har hovet förklarat att Chris kan sköta sitt jobb på ett bra sätt i Florida. Flera av hans affärskontakter är bosatta i USA. Det ska också sägas att Madeleines make inte har någon titel. Han tackade nej till att bli prins vid det stora bröllopet år 2013, mycket för att kunna fortsätta sin affärsverksamhet utan att behöva vara beroende som ju den kungliga ställningen kräver.

prinsessan madeleine nobelklänning 2019

Prinsessan Madeleine dök upp på Nobelfesten – utan maken.

Sedan har ju även prinsessan Madeleines ställning förändrats sedan kungen tog beslutet att krympa kungafamiljen på titlar. Hädanefter ska varken Madeleines eller Carl Philips barn tituleras Kungliga Högheter vilket i förlängningen även leder till att deras föräldrar tar ett steg tillbaka.

Madeleines roll – inte lika offentlig längre

Madeleine delar ibland med sig av vardagslivet i Florida via sitt privata Instagram-konto. Men de senaste månaderna har Chris inte synts till där heller. Det är inte klart när vi får se honom nästa gång. Förhoppningsvis överraskar han oss med ett Sverigebesök under våren.

Foto: TT