Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förklaringen bakom prinsessan Madeleines frånvaro

02 feb, 2020, 18:00 
Ellen Myrgård Lindén
förklaringen bakom prinsessan madeleines frånvaro
Varför syns inte Madeleine?, är en fråga som många ställer sig just nu. Vår kungliga expert Herman Lindqvist reder ut vad som kan ligga bakom den plötsliga frånvaron.
Annons
Har du koll på snackisarna från vecka 5?Brand logo
Har du koll på snackisarna från vecka 5?

Prinsessan Madeleine verkar ha tagit en paus från sociala medier och hon har inga kungliga uppdrag inplanerade i kalendern. En frånvaro som har skapat reaktioner. Förra året firade Childhood 20 år samtidigt som Madeleine släppte sin första bok, barnboken Stella och hemligheten. Och trots att prinsessan bor i Florida var hon hemma i Stockholm flera gånger under 2019.

Men efter Nobelfesten, den 10 december, har det varit tyst från prinsessan Madeleines håll. Hovet vill inte svara på när hon kommer hem nästa gång och vi har heller inte fått några uppgifter om hon kommer att närvara vid den stora Childhood-dagen på Gröna Lund i maj.

Vi vänder oss till vår kungliga expert Herman Lindqvist som kommenterar Madeleines frånvaro.

– Även en prinsessa har rätt till privatliv, i synnerhet om man bor så långt borta från Sverige som Madeleine gör. Den senaste tidens nedskärning i hovet med begränsat antal uppdrag för Madeleine och Carl Philip, kan se ut exakt så här. Prinsessan griper in när hon måste, då hon blir kallad, annars sköter hon sitt privatliv, säger han.

Annons

Herman Lindqvist om Madeleines frånvaro

Under julhelgen var det många som hade hoppats på en bild på barnen Leonore, Nicolas och Adrienne. En liten julhälsning, som Madeleine alltid brukar bjuda på. Men ingenting. Enligt uppgifter till Svensk Damtidning firade prinsessparet jul med Chris familj på den engelska landsbygden. Madeleines svägerska Tatiana d’Abo adelsmannen John Henry d’Abo bor som bekant på ett 1700-tals gods nära Cambridge. En gigantisk fastighet som har blivit en samlingspunkt för släkten O’Neill. Kanske hade vi fått någon julig familjebild om de istället hade tillbringat högtiden med kungafamiljen, ute på Drottningholm.

Det vi vet är i alla fall att Madeleine är otroligt lojal mot sin pappa. Anser han att hon bör vara med på något kungligt uppdrag så sätter hon sig på planet hem till Sverige – direkt. Det finns en ömsesidig respekt mellan far och dotter. Kungen förstår att Madeleine har valt ett annat liv än kronprinsessan Victoria och prins Carl Philip. Och han stöttar henne i det.

Foto: TT

Annons