Förklaringen kring Sofias kungliga frånvaron

prinsessan sofias kungliga frånvaro
När man tittar på hovets hemsida lyser Sofia med sin frånvaro. Men hon sitter inte sysslolös. Tvärtom! Vi berättar hur prinsessans arbetsliv ser ut efter kungens beslut att slopa titlarna.
Annons

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har tagit ett steg bort från det kungliga strålkastarljuset. De har fortfarande uppdrag inskrivna i den officiella kalendern men syns betydligt mindre efter kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar, tidigare i höstas.

Annons

Det gör prinsessan Sofia utanför det kungliga arbetet

Det är främst prinsessan Sofia som har dragit ner på arbetstakten i konungens tjänst. Carl Philip delar till exempel ut sina årliga medaljer och stipendier, nu senast stipendieutdelningen i prins Bertils och prinsessan Lilians idrottsstiftelse. Men Sofia har endast två kommande uppdrag i kalendern. Möten i prinsparets stiftelse på Kungliga slottet.

Annons

Men att Sofia inte syns på hovets hemsida, eller på hovets Instagramkonto, betyder förstås inte att hon sitter sysslolös på Villa Solbacken. Alexander och Gabriel är fortfarande små och hon tillbringar mycket tid med dem men hon har också extremt engagerad i sina hjärtefrågor – och de syns inte alltid i kalendern.

Annons

I slutet av februari var hon till exempel i Sydafrika för att jobba med välgörenhetsorganisationen Project Playground. Det berättade hon själv på prinsparets Instagram-konto. Många hade nog hoppas på att få se bilder från Sofias resa på hovets hemsida. Men så fungerar det inte, förklarar Johan Tegel vid hovet.

– Som sagt så skedde resan inom ramen för Project Playgrounds verksamhet. Därför läggs det inte ut på kalendern, säger han.

Sofia har aldrig släppt taget om Project Playground. Inte ens när hon gifte sig med Carl Philip och blev prinsessa av Sverige. Numera är hon hedersordförande i styrelsen och besöker även fritidscenter i Sverige.

En annan del som, numera, ingår i prinsessans arbetsuppgifter är styrelseuppdragen i Skandias stiftelse Idéer för livet. Ett nytt jobb för Sofia som Skandia själva berättade om innan jul. När Sofia möter de andra styrelseledamöterna skrivs mötena in i hovet kalender. Men det är inga fotografer som är välkomna till sammankomsterna. Därför syns prinsessan betydligt mindre efter kungens beslut att koncentrera det kungliga fokuset till Victoria och Daniel.

Prinsessan Sofia kanske är lite frånvarande när man tittar på den kungliga representationen men hon är högst närvarande när det kommer till hennes älskade hjärtefrågor.

Annons

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

12 kommentarer till “Förklaringen kring Sofias kungliga frånvaron”

 1. Elna skriver: 14 mars, 2020

  Stackars C-P han får alltid stå i skuggan av sin fru. Man kan tro att Sofia är född kunglig och han är ett bihang.


  1. ma skriver: 16 mars, 2020

   Elna, instämmer till 100% Stackars Carl Filip syns aldrig.


 2. Leo skriver: 14 mars, 2020

  Snälla, inte fler artiklar nu om detta, är det bara för att S på något sätt skall synas, nu när hon är helt arbetsbefriad. Kungens beslut gällde väl ändå barmbarnen som förlorade sina titlar, som en naturlig utveckling när koncentrationen läggs på kpr V med familj.
  All heder åt PPs grundare Frida, detta viktiga arbete hade aldrig kunnat genomföras utan hennes engagemang årets alla dagar.


 3. Mary skriver: 14 mars, 2020

  Har hon kvar uppdraget som hedersordförande för Sofiahemmet och de kungliga uppgifter som följer med uppdraget?


 4. Bettan skriver: 15 mars, 2020

  Hon behöver inte anstränga sig med arbetet. 😊 Inkomsten är säkrad.


 5. ma skriver: 16 mars, 2020

  Kunglig frånvaro? Är Sofias närvaro eller frånvaro viktig? Kunglig frånvaro? Den som är orsaken till att denna dam blev kunglig CarlFilip syns aldrig, som vanligt!


  1. josefin skriver: 17 mars, 2020

   Närvaro eller frànvaro – för denna yrkeskategori spelar det ingen roll för utfallet. Varats prefix (när/fràn) pàverkar endast om man kan köpa ny klädsel eller inte.


 6. charlotte skriver: 16 mars, 2020

  Det stora mysteriet varför Sofia inte längre delar ut Sofiasystrarnas broscher är ännu inte förklarat av Hovet. Vilken ligger bakom detta? De blivande sjuksköterskorna uppskattade ju hennes närvaro. Hur får jag veta detta?


  1. ma skriver: 16 mars, 2020

   charlotte, har du intervjuat alla blivande sjuksköterskor, så du kan uttala om detta? Simma lugnt.


 7. bettan skriver: 16 mars, 2020

  Det kanske är för lite uppmärksamhet kring utdelande av broscher.


 8. ma skriver: 17 mars, 2020

  Man skriver att Meghan är skådespelare, vilket är iof. sant. Men att tala om att Sofia spelade in en film (inte utgiven) Hej Torsten. Handling: mentalt efterbliven kille som förförs av badvakt S.Hellqvist.


  1. charlotte skriver: 17 mars, 2020

   ma,
   Det var ju en gullig film. Killen drömmer om badvakten som spelas av Sofia. Den kan alla se om man googlar.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar