Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förlovning på gång i Luxemburg

26 apr, 2012, 12:07 
Agneta Nisbeth
Annons

Mitt i den kommande dopyran i Sverige och Danmark, blir det nu förlovningsfest för 30-årige tronföljaren av Luxemburg.

Annons

De flesta tidningar i lilleputtlandet- som bland annat Tageblatt online – avslöjar nu att prins Guillaume växlat ringar med sin söta flickvän Stephanie de Lannoy, 27. Skäggprydde arvstorhertigen Guillaume trotsar trenden att gifta sig med en “flicka av folket”, som ju varit så vanligt bland de unga kungligheterna i Europa.

– Stephanie har alla kvaliteter som jag sökt efter, har blivande storfursten sagt.

En bal på slottet

För fem år sedan träffades paret på en bal på slottet. Visst låter det sagolikt. Men Stephanie – som ni ser på bilden här bredvid – var ingen Askunge direkt. Hon har anor och en stamtavla som imponerar på de flesta. Hon är till och med släkt med sin fästman! Blivande storfurstinnan kommer från Belgien och är yngst i en barnskara av åtta.

Pappa är greve Philippe de Lannoy och mamma Alix della Faille the Leverghem. Hon bor fortfarande hemma med familjen på slottet Anving, där Guillaume ofta hälsar på. Stephanie har en gedigen utbildning och examen i tysk filosofi från Louvain-la-Neuve universitetet i Berlin.

Överlyckliga

Luxemburgarna sägs vara överlyckliga. Ett stiligare par än Luxemburgs äldste prins och hans grevinna får man leta efter!

Ni ser Guillaume på bilden intill med storhertiginnan Maria Teresa under deras Tysklandsresa i veckan.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Scanpix, All Over Press, Stella Puctures

Läs även:

Annons