Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förra prinsessan Alexandra talar ut i ny bok

15 apr, 2018, 19:00 
Från prinsessa till författare. Prins Joachims exfru grevinnan Alexandra överraskar igen – 13 år efter att hon lämnade den danska kungafamiljen bakom sig släpper hon en bok.
Annons

I höst ger den förra prinsessan Alexandra ut boken ”Mit lykkelige land” på Politikens Forlag, en personlig berättelse om Danmark och hennes eget liv där. Men det ska också handla om hur hennes bild av lyckan har förändrats genom åren. Och om hur det är att vara mamma till två prinsar Felix, 15, och Nikolai, 18. Glimtar från hennes liv med den danska kungafamiljen med andra ord.

Alexandra var 31 år när hon gifte sig med den fem år yngre prins Joachim och lämnade karriären i Hong Kong för ett liv på Schackenborg Slot i den lilla byn Møgeltønder.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Alexandra Manley och prins Joachim bröllop
Nybliven prinsessa 1995.

Hon födde två barn och lärde sig tala danska på rekordtid, men bakom kulisserna var det inte fullt så lyckligt och tio år efter bröllopet stod den danska kungafamiljen inför sin första skilsmässa sedan 1846. Hennes Kungliga Höghet prinsessan Alexandra blev grevinna – och fri att gifta om sig med sin nya kärlek, den 14 år yngre filmfotografen Martin Jørgensen. Ett äktenskap som höll i åtta år.

Annons
Bröllopet med Martin Jørgensen 2007.
2007 sa hon ja till Martin Jørgensen.

Nu är hon 53, bor i en våning mitt i Köpenhamn och meddelade i somras att hon från och med 2020 (då hennes yngste son fyller 18) avsäger sig det apanage på 2,4 miljoner danska kronor som hon ända sedan skilsmässan har fått varje år. Sedan tidigare är hon gästlärare på The Kelley School of Business i Indiana i USA och hon sitter också i styrelsen för ett läkemedelsföretag. Kanske är den kommande boken ett steg på vägen mot hennes nya liv.

Så här såg hon ut när hon förlovade sig med prins Joachim…
…och så här ser hon ut idag. Den nya boken är faktiskt inte hennes debut – förra året gav hon en bok om god affärsetik: How Ehtical Leaders Build dynamic Businesses – The Sincerity Edge (tillsammans med Timothy L. Fort).

Foto:Bax Lindhardt, Stella Pictures och IBL

Annons