Först hunden, nu vigselringen – Carl Philip var på din vakt!

Prins Carl Philips ring höll på att trilla av ringfingret
Det verkar som om prins Carl Philip måste bli mer uppmärksam! Först rymmer hunden Siri och får poliseskort hem till Villa Solbacken. I dagarna ser det ut som om han är på väg att förlora något annat värdefullt. Här ser vi detaljen som oroar folket.
Annons

Tvåbarnspappan har mycket att göra. Han får ta en större portion av jobb-kakan nu när lillasyster Madeleine flyttat utomlands med sin man och tre barn. Stressen är påtaglig för Carl Philip, något som gör att han borde bli mer vaksam. Häromveckan smet Siri, Carl Philips och Sofias hund. Grinden var öppen. Det är kopplingstvång på Kungliga Djurgården, så det blev polisjakt och vovven kunde senare återfinnas och komma hem.

Annons
Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och Alexander med Siri.
Förra veckan rymde hunden Siri.

Bara dagar senare är prinsen på väg att förlora något annat som är honom kärt. Nu är det prins Carl Philips vigselring som är på rymmen! Nyligen besökte han Lugnets plantskola i Bålsta för att närvara vid ett föredrag med en efterföljande rundvandring. Han togs emot av P-O Wedin, verkställande direktör vid Sveaskog samt Roger Johansson, affärsområdeschef vid Svenska skogsplantor.

Därefter hölls fyra föredrag för de inbjudna. När det var dags för prins Carl Philip att hålla sitt tal var det många som lyssnade uppmärksamt. Det var också ett flertal som inte kunde sluta titta på hans vigselring. Frågorna haglade: Varför sitter den så löst?

Prinsens ring hade halkat ner på knogen.
Prinsens ring hade halkat ner på knogen.

Ringen hade glidit ned till knogen och höll på att trilla av prinsfingret. Har han magrat under sommarens heta semesterdagar? Dags att se till att ringen sitter lite bättre, Carl Philip. Vi minns ju hur det gick för kronprins Frederik, som tappade sin vigselring av Grönländskt guld. Den kom aldrig tillbaka.

Frederik tappade sin vigselring när han dök i Florida.
Frederik tappade sin vigselring när han dök i Florida.

Kronprins Frederik tappade sin vigselring då han dök vid korallreven i Key West i januari. Ringen var unik, då den var tillverkad av det första guld som utvunnits på Grönland. Kronprinsen var desperat och utlovade en resa till Köpenhamn och ett besök på Fredensborg till den dykare som eventuellt lyckas finna ringen.

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Guldet från Nalnuaq-gruvan i Nanortalik på södra Grönland överlämnades av Jørgen Wæver Johansen, representant för det grönländska landsstyret, till hovjuvelerare Peter Hertz i Köpenhamn. Av guldet skapade guldsmeden de ringar som Mary och Fredrik utväxlade vid sitt giftermål 2004. Enligt Steve Tropp, advokat och dykinstruktör i Florida, är det sannolikt att en barracuda ätit upp kronprinsens ring, skrev Se og Hør i sin nätupplaga. Den ring som kronprins Frederik setts bära efter olyckshändelsen i januari är enligt tidningen en kopia.

Nu är svenskarna oroliga för att prins Carl Philip också ska tappa sin dyrgrip.

Prins Carl Philip planterade träd under sitt senaste uppdrag.
Prins Carl Philip planterade träd under sitt senaste uppdrag.

När det i Bålsta skulle grävas, såg det ut som om prinsringen skulle halka av fingret vilken sekund som helst. Tillsammans med tre långvariga medarbetare, Jörgen Jonsson, Eva Andersson och Lena Andersson med 42 års tjänstgögring vardera, planterade prinsen fyra plantor som minne av dagen. Ringen satt kvar, men det vore inte så dumt om prins Carl Philip blir mer vaksam framöver!

På Instagram skrev prins Carl Philip följande om dagen:

“I dag har jag besökt Lugnets plantskola i Bålsta. Där fick vi bland annat se en svensk uppfinning som skyddar granplantor mot skadedjur och som kan minska behovet av kemiska bekämpningsmedel. Det var roligt att få ta del av en så viktig del av skogsbruket – en av våra svenska basnäringar.”

Foto: IBL, Stella Pictures/Pelle T Nilsson, Kungahuset/Erika Gerdemark

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

16 kommentarer till “Först hunden, nu vigselringen – Carl Philip var på din vakt!”

 1. Leo skriver: 16 september, 2018

  M har inte varit med så mycket på senare tid, så någon stress lär det inte bli att ta över det arbetet!


 2. Ina Lykkegaard skriver: 16 september, 2018

  Det ser da overhovedet ikke ud som om at CP er ved at tabe sin ring. En ring skulle da gerne være til at flytte rundt med på fingeren og tage af når behovet er for det. Og jeg tænker da at Prinsen i lighed med alle andre nogle gange tager sin ring af.

  Vi ved ikke præcis om Kronprins Frederik tabte sin ring under dykning – det har hoffet ikke villet bekræfte eller det modsatte. Ligeså er det heller bekræftet om der er lavet en ny ring til ham – da man anser det som privat


 3. Ulla-Bella skriver: 16 september, 2018

  “Nu är svenskarna oroliga……” Jag är svensk men inte sjutton är jag orolig för att ringen ska försvinna. Carl Philip kan nog ta hand om både ringen och hunden. Sluta med era larviga rubriker och påhittade artiklar.


  1. Leo skriver: 17 september, 2018

   Instämmer!


 4. vesna skriver: 16 september, 2018

  En guldsmed kan korrigera den, ju tidigare desto bättre. Samma gäller för hertiginnan Meghan’s ring.


  1. Birthe Vejrum skriver: 17 september, 2018

   Det skal Meghan nok ikke gøre.
   Selv om en graviditet ikke er aktuel, så ved vi jo, at hænder og fødder hæver/svällar når man er gravid.
   Faktisk får kvinder større fødder efter graviditet, et til to numre kan det være. Så Meghans sko kommer til at passe i størrelsen med tiden. 🙂


 5. Esse skriver: 17 september, 2018

  Även jag är svensk men bekymrar mig inte för CP-ringen


 6. caterine skriver: 17 september, 2018

  Håller med Ullabella, när det inte finns något att berätta om hans eventuelle arbetsuppgifter måste man slå på stort och berätta om att hans ring är stor och att hunden smiter.


 7. MaggieM skriver: 17 september, 2018

  “Nu är svenskarna oroliga för att prins Carl Philip också ska tappa sin dyrgrip” Det tror jag inte alls att svenskarna är, det finns viktigare saker att oroa sig för!


 8. HMA skriver: 17 september, 2018

  Stora frågor som tas upp av SvDam… 😉


 9. Margaretha skriver: 17 september, 2018

  Konstig artikel – nästan som ett skämt! Det måste väl finnas riktiga saker att skriva om eller det kanske inte finns så mycket att skriva om så man får sätta i hop skämtartiklar som denna!


 10. Mona skriver: 17 september, 2018

  Jo det finns att skriva om men är nog inte lika intressant.
  På konferensen på Lugnets plantskola presenterades viktiga framsteg
  för att minska granbarkborrens framfart bland ny planterad skog.
  Denna metod räddar plantorna och minskar användningen av kemikalier i skogsnäringen.
  Läs mer på Svea Skogs hemsida.


 11. CVM skriver: 17 september, 2018

  När man själv inte behöver ta ansvar för sig själv
  och andra blir det lätt så här.
  PS. Har aldrig tappat bort eller glömt min hund
  eftersom hans husse tar ansvar och följer lag och
  ordning på Djurgården där koppeltvång råder.DS
  CVM


 12. Monlec skriver: 17 september, 2018

  Oroar mig inte det minsta för hans ring. Däremot oroar jag mig mycket över det politiska kaos Sverige befinner sig i och hur regeringsbildningen ska gå till. Lite verklighetsförankring är alltid nyrrigt.


 13. Daga skriver: 18 september, 2018

  De finns!!I olika släkten,de där som alltid är på väg som rymmer så fort tillfälle finns.Min far hade en häst,en vacker nordsvensk som vägrade stå bunden han bet o slet av grimmor stack iväg så fort han fick minsta lilla chans.Det var en inhyrd militärhäst som skulle tjänstgöra under manövertider o sen hysas med mat och husrum hos bönder.Ett par manövertider var han i tjänst sen hördes det aldrig av någon mer inkallelse,på grund av nordsvenskens fäbless för frihet utan band och kedjor.Mvh Daga


 14. caterine skriver: 18 september, 2018

  Ja vad ska man skriva om annat än frugans klänningar och tappade ringar, eftersom paret inte har arbetsuppgifter. Ingen skulle väl sakna dem om de vore vanliga personer, utan krav på representation och galatillställningar.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons

Laddar