Först hunden, nu vigselringen – Carl Philip var på din vakt!

Prins Carl Philips ring höll på att trilla av ringfingret

Det verkar som om prins Carl Philip måste bli mer uppmärksam! Först rymmer hunden Siri och får poliseskort hem till Villa Solbacken. I dagarna ser det ut som om han är på väg att förlora något annat värdefullt. Här ser vi detaljen som oroar folket.

Tvåbarnspappan har mycket att göra. Han får ta en större portion av jobb-kakan nu när lillasyster Madeleine flyttat utomlands med sin man och tre barn. Stressen är påtaglig för Carl Philip, något som gör att han borde bli mer vaksam. Häromveckan smet Siri, Carl Philips och Sofias hund. Grinden var öppen. Det är kopplingstvång på Kungliga Djurgården, så det blev polisjakt och vovven kunde senare återfinnas och komma hem.

Prins Carl Philip, prinsessan Sofia och Alexander med Siri.

Förra veckan rymde hunden Siri.

Bara dagar senare är prinsen på väg att förlora något annat som är honom kärt. Nu är det prins Carl Philips vigselring som är på rymmen! Nyligen besökte han Lugnets plantskola i Bålsta för att närvara vid ett föredrag med en efterföljande rundvandring. Han togs emot av P-O Wedin, verkställande direktör vid Sveaskog samt Roger Johansson, affärsområdeschef vid Svenska skogsplantor.

Därefter hölls fyra föredrag för de inbjudna. När det var dags för prins Carl Philip att hålla sitt tal var det många som lyssnade uppmärksamt. Det var också ett flertal som inte kunde sluta titta på hans vigselring. Frågorna haglade: Varför sitter den så löst?

Läs mer: Carl-Philips och Sofias hund rymde – kördes hem i polisbil

Prinsens ring hade halkat ner på knogen.

Prinsens ring hade halkat ner på knogen.

Ringen hade glidit ned till knogen och höll på att trilla av prinsfingret. Har han magrat under sommarens heta semesterdagar? Dags att se till att ringen sitter lite bättre, Carl Philip. Vi minns ju hur det gick för kronprins Frederik, som tappade sin vigselring av Grönländskt guld. Den kom aldrig tillbaka.

Frederik tappade sin vigselring när han dök i Florida.

Frederik tappade sin vigselring när han dök i Florida.

Kronprins Frederik tappade sin vigselring då han dök vid korallreven i Key West i januari. Ringen var unik, då den var tillverkad av det första guld som utvunnits på Grönland. Kronprinsen var desperat och utlovade en resa till Köpenhamn och ett besök på Fredensborg till den dykare som eventuellt lyckas finna ringen.

Kronprins Frederik och kronprinsessan Mary.

Guldet från Nalnuaq-gruvan i Nanortalik på södra Grönland överlämnades av Jørgen Wæver Johansen, representant för det grönländska landsstyret, till hovjuvelerare Peter Hertz i Köpenhamn. Av guldet skapade guldsmeden de ringar som Mary och Fredrik utväxlade vid sitt giftermål 2004. Enligt Steve Tropp, advokat och dykinstruktör i Florida, är det sannolikt att en barracuda ätit upp kronprinsens ring, skrev Se og Hør i sin nätupplaga. Den ring som kronprins Frederik setts bära efter olyckshändelsen i januari är enligt tidningen en kopia.

Nu är svenskarna oroliga för att prins Carl Philip också ska tappa sin dyrgrip.

Prins Carl Philip planterade träd under sitt senaste uppdrag.

Prins Carl Philip planterade träd under sitt senaste uppdrag.

När det i Bålsta skulle grävas, såg det ut som om prinsringen skulle halka av fingret vilken sekund som helst. Tillsammans med tre långvariga medarbetare, Jörgen Jonsson, Eva Andersson och Lena Andersson med 42 års tjänstgögring vardera, planterade prinsen fyra plantor som minne av dagen. Ringen satt kvar, men det vore inte så dumt om prins Carl Philip blir mer vaksam framöver!

På Instagram skrev prins Carl Philip följande om dagen:

“I dag har jag besökt Lugnets plantskola i Bålsta. Där fick vi bland annat se en svensk uppfinning som skyddar granplantor mot skadedjur och som kan minska behovet av kemiska bekämpningsmedel. Det var roligt att få ta del av en så viktig del av skogsbruket – en av våra svenska basnäringar.”

Läs mer: Prins Carl Philip och Sofia på societetsbröllop i St Mortiz

Foto: IBL, Stella Pictures/Pelle T Nilsson, Kungahuset/Erika Gerdemark