Första bilden på Frederik efter hemska olyckan – så här ser han ut nu

Kronprins Frederik var inte glad över frågorna!

Kronprins Frederik återhämtar sig efter sin operation.Nu är han tillbaka till sitt gamla jag – med en viktig skillnad.

Det var tidigare i veckan som det danska kungahuset skickade ut kommunikén – som från ingenstans. Kronprins Frederik var hemma i Danmark för att operera sig efter en skidolycka.

“Hans kungliga höghet kronprinsen ådrog sig förra veckan en mindre skada i vänster axel i samband med en skidtur i Schweiz. Kronprinsen blev därför i dag undersökt och behandlad på Rikssjukhuset i Köpenhamn”, skriver det danska kungahuset på sin hemsida.

Kronprins Frederik i olycka

Frederik ser i övrigt pigg ut efter sin operation.

Frederik ser i övrigt pigg ut efter sin operation.

“Axelskadan påverkar inte kronprinsens officiella program”, skriver det danska kungahuset.

Och nu har vi fått det bekräftat: Frederik mår bra! Det enda väsentliga skillnaden är att han numera har armen i en mitella. Annars får man säga att han ser både fräsch och pigg ut.

Pendlar mellan Danmark och Schweiz

Frederik och kronprinsessan Mary fattade i fjol ett kontroversiellt beslut för sin familj. Tillsammans med barnen Christian, Isabella, Vincent och Josephine packade de väskorna och flyttade från Danmark till Schweiz.

Där äger de en trevlig fjällstuga i Schweiz. Kronprinsen kommer framöver att pendla mellan sina kungliga åtaganden i Danmark och familjen i Schweiz.

Frederiks hälsa har varit på tapeten flera gånger – trots att han levt ett aktivt liv med mycket fysisk aktivitet. I fjol rapporterades det att han hade problem med knäna, året dessförinnan fick han operera ryggen på grund av ett diskbråck. Och 2016 drog han på sig en fraktur i nacken när han hoppade trampolin.

Foto: TT