Första bilden på Joachim – efter stroken

prins Joachim och Marie
Joachim skrevs ut från sjukhuset förra måndagen, nu syns han för första gången sedan sjukdomen.
Annons

Det var torsdagen den 23 juli som danska prins Joachim drabbades av en stroke under semestern i Frankrike och fick föras till sjukhus för operation. Allt ska ha gått bra och det danska kungahuset har sedan dess meddelat att han inte kommer få några fysiska men av sjukdomen.

Annons

Förra veckan skrevs han ut från sjukhuset och återvände till sommarslottet chateau de Cayx, där han nu befinner sig med sin familj och kronprins Frederik med familj.

Annons

Första bilden på prins Joachim sedan operationen

Nu har det danska kungahuset lagt upp en bild på de båda bröderna tillsammans, och de ser ut att avnjuta en härlig frukost i den milda franska sommaren. Hade man inte vetat om det hade det varit svårt att gissa att Joachim inte skulle vara vid sin fulla hälsa, men såklart behöver han fortfarande tid till återhämtning.

”Kronprinsen kom igår hem från Frankrike, där han de senaste dagarna har besökt sin bror, prinsessan Marie och parets två barn på Chateau de Cayx. Joachim är i fortsatt god bättring, men har ett stort behov av lugn omkring sig”

Annons

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

5 kommentarer till “Första bilden på Joachim – efter stroken”

 1. PernillaA skriver: 12 augusti, 2020

  mild sommar ?


 2. charlotte skriver: 12 augusti, 2020

  Som de flesta som legat på sjukhus ser Joachim lite svag ut.


 3. Farbror Blå skriver: 13 augusti, 2020

  ” Joachim är i fortsatt god bättring, men har ett stort behov av lugn omkring sig”
  Efter en stroke är hjärntrötthet – fatigue – ett vanligt symtom, och för de drabbade kan besvären påverka hela det vardagliga livet. Trots det har sjukvården dålig kunskap om hur många som lider av hjärntrötthet efter en stroke, hur mycket det påverkar livet och vad man kan göra för att lindra besvären.


 4. Cecilia skriver: 13 augusti, 2020

  Fin bild – önskar prins Joachim med nära och kära allt gott.


 5. Susanne Blomgren skriver: 13 augusti, 2020

  Bra skrivet Farbror Blå. Merparten får stora besvär med hjärntrötthet, fick det efter min stroke. Vissa dagar är ganska ok, sedan kommer det dagar som är fruktansvärda. Tyvärr något som man måste lära sig leva med.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar