Första bilden på prins Julian Herbert Folke, hertig av Halland

Jonas Ekstrˆmer/TT
Nu har vi fått första officiella bilden på prinsessan Sofia och Carl Philips nyfödda son prins Julian Herbert Folke, hertig av Halland.

Det blev en liten son för prinsessan Sofia och prins Carl Philip när hon födde deras tredje barn i fredags och nu vet vi vad prinsen heter, Julian Herbert Folke och han blir hertig över Halland.

Det meddelade kungen alldeles nyss vid den konselj som klockan 11.15 hölls på Kungliga slottet.

LÄS MER: Prins Julian Herbert Folke – här är sanningen bakom namnen

Så här skriver hovet i sin kommuniké:

”Söndagen den 28 mars hölls konselj på Kungliga slottet med anledning av att H.K.H. Prinsessan Sofia har nedkommit med en son. Under konseljen informerade H.M. Konungen regeringen om att den nyfödde Prinsen ska heta Julian Herbert Folke och vara hertig av Halland.”

”I enlighet med Konungens beslut av den 7 oktober 2019 om förändringar i det Kungl. Huset är Prins Julian medlem av den Kungl. Familjen. Prinsen kommer dock ej att ingå i det Kungl. Huset och är således ej Kunglig Höghet.”

prins julian
Prins Carl Philip

Nu har vi fått den allra första bilden på den bedårande lilla prinsen och det är pappa Carl Philip som hållit i kameran.

Ceremonierna avlöser varandra på Kungliga slottet i Stockholm under söndagen. Efter vittnesbekräftelsen och konseljen följde den traditionsenliga tacksägelsegudstjänsten Te Deum, som hölls i Slottskyrkan – och som den här gången blev mycket ovanlig och mycket coronasäkrad.

Bara sju personer närvarade:

– Det är kungaparet och prins Carl Philip med äldste sonen prins Alexander, samt prinsessan Sofias föräldrar och hennes syster Lina, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Dam.

Det var i fredags som den nya prinsen föddes på Danderyds sjukhus. Prinsessan Sofia och prins Carl Philip lämnade sedan sjukhuset bara timmar efteråt och de såg oförskämt fräscha ut i matchande outfits när Säpo plockade upp dem utanför sjukhuset.

LÄS MER: Så gick det till när kungen avslöjade namnet på prinsessan Sofias son

LÄS MER: Johan T Lindwall: Namnet var ingen skräll – hyllning till en svunnen tid

LÄS MER: Prins Carl Philips hyllning till Sofia – efter agerandet på BB