Första bilden på Victoria efter kungens drastiska beslut

Första bilden på Victoria efter turbulenta tiden

Kronprinsessan Victoria gör sitt första offentliga framträdande efter kungahusets stora förändring. Se den nya bilden!

Hovets besked om de nya rollerna i kungafamiljen har chockat hela Sverige. Både Madeleine och Sofia, vars barn inte längre ska kallas Kungliga Högheter, har kommenterat den stora omgörningen. Men kronprinsessan Victoria, som kanske är den som påverkas mest av förändringen, har inte visat sig.

Förrän nu.

Victoria gjorde sitt offentliga framträdande efter kungens besked.

Alldeles nyss rullade en av hovets svarta säkerhetsbilar in över Lejonslätten på Kungliga Djurgården. Ur hoppade en glad Victoria. Lika plikttrogen som alltid. Den här veckan har varit omtumlande för alla i kungafamiljen och nervositeten över hur kungens besked skulle tas emot av svenska folket har förstås varit stor.

Kronprinsessan Victoria gjorde entré utanför Nordiska museet

Men nu är nyheten ute och familjemedlemmarna kan andas ut. Och trots den stora arbetsbördan som nu väntar kronprinsessan så strålar hon som aldrig förr.

Nu är det ordning och reda i rollfördelningen, som prinsessan Birgitta uttryckte det, och de flesta frågor är besvarade.

Nu väntar en invigning som Victoria har sett fram emot länge. Hon ska nämligen delta i invigningen av utställningen “Arktis – medan isen smälter”, som handlar om isens historia och framtid. Utställningen förväntas bli en helhetsupplevelse där idérika installationer möter arktiska smaker.

Den kungliga kortegen anlände kvart i fem och en strålande vacker kronprinsessa mötte upp ett större pressuppbåd utanför. Överlämnade av blommor samt hälsad välkommen av museet.

Victoria Estelle kungen

Victoria i norska ByTiMo. Estelle bär klänning från Bonpoint.

Vidare upp för trapporna och in till entrehallen för pressfotografering. Noterbart var att inga frågor över huvudtaget ställdes vid detta tillfälle. Pressfotografering i entrehallen och sedan vidare in till utställningen.

Och känner vi vår framtida drottning rätt kommer hon att klämma och känna på utställningens alla hörn.

Foto: TT / Johan Möller

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning: