Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första bilderna! Kungliga comebacken för prinsessan Sofia

28 okt, 2020, 09:56 
Prinsessan Sofia Värmland Länsbesök
Vilken efterlängtad comeback: Prinsessan Sofia är tillbaka i den kungliga frontlinjen! Se de första bilderna från Värmland här.
Annons
Prinsparet anländer till Värmland! Så var deras förmiddagBrand logo
Prinsparet anländer till Värmland! Så var deras förmiddag

Prinsessan Sofia är tillbaka! I dag på förmiddagen intog hon och prins Carl Philip sitt hertigdöme, och Karlstadsborna fick möta en hertiginna klädd i en dressad kombo av nattsvart och beige, och med en randig statementkappa över axlarna. Det gröna paraplyet skyddade i regnet.

Prinsessan Sofia Prins Carl Philip Länsbesök Värmland
Värmland tog emot med regn. Natten tillbringade prinsparet i gästvåningen hemma hos landshövdingen Georg Andrén, i det vackra gula residenset vid Klarälven.

Sofias och Carl Philips uppdrag är en del av de kungliga länsbesöken, och det är en efterlängtad comeback för prinsessan Sofia. Efter att kungen krympte kungahuset fick hon backa från den kungliga frontlinjen och det senaste året har hon mest fokuserat på sina stiftelser och på arbetet med välgörenhetsorganisationen Project Playground. Samt på sitt vårdjobb på Sophiahemmet i Stockholm, där prinsessan Sofia det senaste halvåret har ryckt in som vårdbiträde på en vårdavdelning.

Men i dag får prinsessan Sofia alltså se sjukvården från den andra planhalvan.

Prins Carl Philip Prinsessan Sofia Länsbesök Värmland 2020
Sofia och Carl Philip på Cenralsjukhuset i Karlstad.

För det är vården som står i fokus, närmare bestämt hur Värmland har tacklat krisen i samband med pandemin. Sofia och Carl Philip togs emot av ett stort mediauppbåd när de anlände till Centralsjukhuset i Karlstad, det rapporterar P4 Värmland.

Annons

De fick bland annat träffa sjuksköterskorna Mia och Isabelle som berättade om sina tuffa upplevelser under pandemin – och som mycket uppskattade att prinsparet uppmärksammade deras arbete.

Kungafamiljens länsbesök 2020

• Torsdagen den 5 november: Kronprinsessparet besöker Örebro län.

• Torsdagen den 19 november: Prinsparet besöker Dalarnas län.

• Onsdagen den 25 november: Kronprinsessparet besöker Östergötlands län.

• Fredagen den 4 december: Kronprinsessparet besöker Gävleborgs län.

Foto: Fredrik Sandberg / TT.

Annons