Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första bröllopsdagen för Marie och Joachim!

24 maj, 2009, 07:00 
Det firas för fullt på Schackenborgs slott i den lilla danska staden Møgeltønder. Nyblivna föräldrarna, Prins Joachim och Marie, kunde inte att fått en bättre kärleksgåva till den ettåriga bröllopsdagen.
Annons

 

Deras första gemensamma barn kom till världen elva månader efter det stilfulla bröllopet som ägde rum den 24 maj i fjol. Vilken fullträff!

– Jag grät av lycka när vår son föddes, berättade Joachim.

Bröllopsdagen firar de alltså inte på tu man hand – utan med sin son. Marie njuter av sin nya roll, både som prinsessa och mamma. Men så har hon ju också successivt ställt om sig till allt det nya. Kronprinsessan Mary har stöttat henne. Är det någon som vet hur det är att komma “utifrån” in i det danska kungahuset så  är det Mary.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Genom Joachims två söner Nikolai och Felix har Marie fått insyn i hur det är att vara förälder. Med sitt lilla knyte i famnen får Marie en bröllopsdag att minnas hela sitt liv. En stillsam middag med hela familjen står högst på önskelistan.

Blir kalas då Joachim fyller 40 år

Inom kort strömmar gäster till slottet. Inbjudningskorten är redan skickade till prins Joachims 40-års kalas. Han fyller år den 7 juni och datumet närmar sig med rekortdfart.

Annons

– Vi har inte fått meddelande om hur prins Joachim ska fira. Inget officiellt, men det blir naturligtvis en privat tillställning på Schackenborgs slott, berättar Kirsten Baltzer Kahr på danska hovets informationsavdelning för svenskdam.se.

Och lite senare blir det dop

Alla kungliga släktingar är naturligtvis oerhört nyfikna på den “lille”. Och i juli blir det dop. Först då får vi veta vad Joachims och Maries barn ska heta.

– Vilken dag det blir är ännu inte fastställt, berättar Kirsten Baltzer Kahr vidare.

Foto: TT

Annons