Första gången prins Daniel visar sig offentligt – på 25 dagar

Prins Daniel med sitt Fellowship i Haranda Folkets Hus.
De senaste tre veckorna har vi inte sett honom ”ute på fältet” – men i dag är prins Daniel tillbaka, mitt i strålkastarljuset!
Annons

Bakgrunden är att prins Daniel har jobbat på som vanligt, fast med uppdrag som inte har varit så officiella eller offentligt synliga, eller som stått listade i den kungliga kalendern. Men nu är han alltså tillbaka!

Annons
Drottning Silvia prins Daniel kronprinsessan Victoria
Senast vi såg Daniel i ett officiellt kungligt sammanhang var när drottning Silvia firades på Vasateatern den 13 februari.

I dag gick startskottet för kronprinsessparets besök i Norrbotten, och prins Daniel hade första stafettsträckan med sitt Fellowship. De 200 gymnasieeleverna från Tornedalsskolan fick höra honom berätta om sin resa, fram till den position där han är i dag. Och som vanligt delade han med sig av mycket klokskap när det gäller entreprenörskap.

Annons
Prins Daniel i Folkets hus i Haparanda med sitt Fellowship.
Daniel är entreprenörsprinsen som åker Sverige runt och peppar.

– Prinsen pratade bland annat om hur viktigt det är att våga satsa, och om att det är misstagen som man lär sig av, säger Ulrika Näsholm vid hovet som är med kronprinsessparet i Norrbotten.

Platsen var Folkets Hus i Haparanda och vid sin sida på scenen hade Daniel entreprenörerna Stina Bergfors och Niklas Adalberth. Skådespelaren Leo Razzak var dagens moderator.

Annons
Prins Daniel i Haparanda med Prins Daniels Fellowship.
Efter inspirationspratet blev det rundabordssamtal med eleverna.

Norrbotten tog emot med sin femte årstid, den berömda vårvintern.

– Det är jättefint här i Haparanda, solen skiner och det är några plusgrader, säger Ulrika.

Prins Daniel i Folkets Hus i Haparanda.
Haparanda tog emot prins Daniel med sol och lite lagom med snö.

Victoria och Daniel besöker Norrbotten

Sedan rullade prins Daniel de 13 milen till Luleå och middagen i residenset hemma hos landshövding Björn O. Nilsson och hans fru Helena, som drog igång vid åttatiden i kväll. Det är också där, i det kungliga gästrummet i residensets vindsvåning, som Victoria och Daniel ska övernatta.

Annons
Residenset i Luleå.
Residenset i Luleå. Här bor Victoria och Daniel i natt.

I morgon bitti går sedan startskottet för deras turné genom Tornedalen: Överkalix, Övertorneå, Pello, Polcirkeln och Juoksengi.

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel besöker Överkalix.
Snart finbesök i Överkalix!

Annons

Foto: Jonas Ekströmer/TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

15 kommentarer till “Första gången prins Daniel visar sig offentligt – på 25 dagar”

 1. Kristiina från Turku skriver: 9 mars, 2020

  “Senast vi såg honom i det kungliga strålkastarljuset var när drottning Silvia firades på Vasateatern den 13 februari.” Nej, senast vi såg honom var förra fredagen, 6 mars:
  https://www.kungahuset.se/kungafamiljen/aktuellahandelser/aktuellt/prinsdanielgavforetradeforunicefsverige.5.5acaae9b1707b33490a59b7.html
  På samma dag Kungen, Kronprinsessan och Prins Daniel gav också företräde för statsrådet Morgan Johansson.


 2. Bettan skriver: 9 mars, 2020

  Det blir längre o längre mellan åtagande. Dags att regeringen begära full insyn i apanaget. Pengar kan göra verkan på andra håll.


 3. Lilian skriver: 9 mars, 2020

  Mycket irriterande att denna tidning skall kommentera hur många dagar det är sedan de såg medlemmar ur den kungliga familjen! De sysslar förmodligen med mera än bara representation där de är synliga för denna tidning. Men har de inte full synlig representation så har ju tidningen inget att skriva om?!?!?


  1. josefin skriver: 9 mars, 2020

   Lilian, problemet är ju inte vad tidningen skriver, utan vad hovet delar med sig av i form av aktiviteter. Efter info att man arbetar internt, för att sedan komma hem med benbruten Estelle sà minskar naturligtvis trovärdigheten. Det màste ju finnas en gräns f hur mycket internt arbete en galjonsfigur-roll gör, utan nàgot noterbart output – och notera: det är hovet självt som inte noterar outputen.


 4. Katten (FIN) skriver: 10 mars, 2020

  Jag hoppas, att kungafamiljen forstar att prins Daniel ar i extra fara fran corona-viruset, pga. mediciner han tar som paverkar immunforsvaret.


 5. Fundering skriver: 10 mars, 2020

  När det gäller kronprinsessparet kvittar det hur många ursäkter man kommer med. Det går inte att lura folket. De är en familj, som åtnjuter alla tänkbara förmåner, men som mest ägnat sig åt familjelivet sedan barnen föddes, ivrigt påhejade av Silvia. Självklart borde kronprinsessparet arbeta minst heltid, båda två, de har väl hjälp i hemmet. Horribelt att våra folkvalda politiker går med på att slösa med våra skattepengar på det här sättet. Dessutom har Carl Philip och Madeleine en del “hittepå” uppgifter så att de också får del av kungens apanage.


 6. Ingrid skriver: 10 mars, 2020

  Föreligger det något fysiskt eller psykiskt hinder för att inte kunna arbeta full tid för de båda?


 7. Daga skriver: 10 mars, 2020

  Han som många andra karlar blir bara snyggare med åren. Det är viktigt att vara måttfull med mat och dryck samt röra på sig.Prinsen är verkligen en förlaga för sund kille mellan 45-50.Daga


 8. Grethe skriver: 10 mars, 2020

  Oron har vært stor i Sverige. Folket er dypt bekymret Daniel har vært ute av søkelyset nesten måned. Krise 😉


 9. Monarkist skriver: 10 mars, 2020

  Prins Daniels immunförsvar bör väl inte utsättas för fullt så mycket kanske med tanke på hans transplanterade njure.


 10. Lilian skriver: 10 mars, 2020

  Avundsjuka verkar vara en allvarlig sjukdom i detta landet! Vem skulle vilja byta med kungafamiljen? Ingen tror jag! De flesta arbetsuppgifter är offentliga, de synas under lupp i allt vad de gör. Varför skall inte dessa familjer få fira sportlov med sina barn precis som alla andra här i landet.


  1. josefin skriver: 10 mars, 2020

   Lilian, klart de fàr fira sportlov. Det man reagerar pà ár att de ständigt har lov eller är privata.


 11. ludde skriver: 10 mars, 2020

  Börjar bli lite uttjatat om att lära av sina misstag och att våga satsa. Detta mantra kan man ju inte köra med hur länge som helst och hålla intresset vid liv för att bli ”entreprenör”.


  1. josefin skriver: 10 mars, 2020

   här gick ju satsningen hem o den uteblivna ekonomiska succén med gymmet ersattes av hustrupengar. i jämställdhetens namn ska vi kanske hylla en man som lever av sin fru.


 12. Aveline skriver: 11 mars, 2020

  Bettan, josefin och Fundering.
  Håller med er. Verkligen.
  Lilian.
  Börjar bli trött på detta mantra om den svenska avundsjukan så fort någon blir ifrågasatt/kritiserad. Apanaget är ett bidrag från oss skattebetalare och det borde vara en självklarhet att kungen har en redovisningsplikt om hur pengarna fördelas. Med dagens nedskärningar i sjukvården, äldreomsorgen och skolor så känns det mycket märkligt att några personer ska leva lyxliv.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar