Första kungliga festen för Daniel och Victoria som par

första kungliga festen för prins daniel

Drottning Margrethes 70-årsfest i Köpenhamn – och Daniel Westlings kungliga "eldprov". Minns ni kronprinsessparets kärleksentré för 10 år sedan?

I dag är det 10 år sedan prins Daniel följde med kronprinsessan Victoria på sin första kungliga storfest. Drottning Margrethes 70-årsfirande i Köpenhamn.

Kvällen var otroligt speciell och lite av ett “eldprov” för den 36-årige gymägaren, som var nyförlovad med Sveriges framtida drottning. Nu skulle han för första gången få träffa Victorias kungliga kollegor i ett pampigt sammanhang, som hela världen följde med stort intresse. Och många var förstås enormt nyfikna på kronprinsessans nya fästman, Daniel Westling.

victoria daniel margrethe 70 år

Nyförlovade Victoria och Daniel gjorde entré vid drottning Margrethes 70 årsfest.

Flera medier rapporterade om att Victoria såg lyckligare ut än någonsin under kvällen. När hon gjorde entré utanför den Kungliga teatern i Köpenhamn, vid sidan av Carl Philip och Daniel, bar hon det glittrande knappdiademet och ett stort leende. Ingenting kunde förstöra kronprinsessans humör. Hon hade ju Daniel med sig.

victoria daniel margrethes 70 år

Under den stora festen i Köpenhamn fick Daniel bekanta sig med Victorias kungliga kollegor för första gången.

Victoria och Daniel bodde hemma hos Frederik och Mar, på Fredensborgs slott, under besöket och de hann också umgås en hel del med Haakon och Mette-Marit. Kungliga kollegor som genom åren har blivit några av prins Daniels närmaste vänner.

Daniel gjorde verkligen succé på den kungliga festen och kvällen blev en slags upptrappning inför den stora bröllopsyran i Stockholm, som skulle brisera några månader senare. Drottning Margrethe var förstås galans huvudperson men gästerna kunde inte hejda sig från att snegla lite på turturduvorna Victoria och Daniel, så fort det fanns tillfälle. De fullkomligt osade lycka om dem!

victoria daniel carl philip 2010

Victoria strålade vi Daniels sida!

10 år har gått sedan Margrethes jubileum och i dag fyller drottningen 80 år. Men något stort firande blir det inte. Coronaviruset hindrar kungligheterna från att ta på sig galastassen och de dyrbara juvelerna. Men känner vi Victoria och Daniel har de grattat släktingen Margrethe med ett fint kort eller telefonhälsning.

victoria daniel 2010

Victorias och Daniels lycka smittade av sig på resten av gästerna!

Foto: TT