Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första orden om skandalbilderna – påverkat hela familjen: ”Mycket smärta”

02 feb, 2024, 12:00 
Genoveva Casanovas ex-man bryter tystnaden om skandalbilderna.
Annons

Bara veckor innan Frederik bytte titel från kronprins till kung, hamnade han i ropet efter att ha fångats på bilder när han umgicks med den mexikanska modellen Genoveva Casanova i centrala Madrid.

Se magiska kärleksögonblicket mellan Mary och Frederik – när de tar privata bilden!Brand logo
Se magiska kärleksögonblicket mellan Mary och Frederik – när de tar privata bilden!

Enligt spanska skvallerpressen Lecturas ska han dessutom ha tillbringat en natt i hennes lägenhet. Trots att Genoveva var snabbt ute och betonade att det bara rörde sig om ren och skär vänskap, så tog ryktena om en affär full fart.

– Varje påstående av den här typen saknar inte bara fullständigt sanning utan ger också en felaktig bild av fakta på ett illvilligt sätt. Det här är redan i händerna på mina advokater, som kommer att ta de relevanta stegen för att skydda min rätt till heder, sanning och privatliv, sa Genoveva till spanska Hola.

Annons
Genoveva Casanova
Genoveva Casanova har kraftfullt dementerat ryktena.GTres / SplashNews.com

Genovevas ex-man bryter tystnaden

Kung Frederik har i sin tur valt att ligga lågt och inte kommenterat ryktena. Samtidigt kan han inte ducka för att skriverierna påverkat familjen, något som även Genovevas familj kan skriva under på.

Nyligen intervjuades Genovevas ex-man, Cayetano Martínez de Irujo, av den spanska journalisten Susanna Griso och då kom det fram att senaste tiden varit mycket jobbig för hela familjen.

– Det är ett ämne som kommer att tas upp i domstol. De (bilderna, reds anm.) har orsakat mycket smärta för Genoveva och våra barn. Mycket smärta, säger han i intervjun.

Annons

Hovets svar efter ryktena

Genoveva Casanova och Cayetano Martínez de Irujo gifte sig 2005 och skilde sig två år senare. De delar tvillingarna Luis och Amina, som är 22 år gamla.

Trots att både Genoveva och ex-maken nu uttalat sig om händelsen, fortsätter kung Frederik att vandra vidare i livet utan att kommentera händelsen.

– Vi kommenterar inte rykten och insinuationer, har svaret varit från kungahusets kommunikationsavdelning.

Kronprins Frederik
Kronprins Frederik har i sin tur valt att ligga lågt och inte kommentera händelsen.IDA MARIE ODGAARD

Foto: TT

Annons