Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Första orden om skilsmässan – går ut med sanningen

28 mar, 2024, 13:30 
Äktenskapet kraschade – nu bryter prinsessan tystnaden om skilsmässan.
Annons
Carolina Gynning om Aje och Bathina Philipsons skilsmässaBrand logo
Carolina Gynning om Aje och Bathina Philipsons skilsmässa

De lovade varandra evig tro och kärlek, men efter tolv år och två barn tog kärleken slut. Prinsessan Nathalie och Alexander Johannsmann hade innan skilsmässan 2022 levt separerade ett tag.

Nathalie, som är yngsta dotter till prinsessan Benedikte och prins Richard, flyttade in på Berleburg slott, där även hennes bror prins Gustav och prinsessan Carina bor med sin lille son prins Gustav Albrecht, enligt Billed-Bladet.

Vad som ligger bakom det kraschade äktenskapet är oklart. Det vi i alla fall vet är att paret bestämt sig för att ha delad vårdnad om sina två barn, sonen Konstantin och dottern Louisa.

Annons
Prinsessan Nathalie och Alexander Johannsmann
Prinsessan Nathalie och Alexander Johannsmann gick skilda vägar 2022, efter tolv år som gifta.imago stock&people

Nathalie om skilsmässan

Nathalie verkar dock trivas alldeles ypperligt med nya livet. I en ny intervju med Billed-Bladet säger hon att relationen till ex-maken är väldigt bra och att hon njuter av tillvaron.

– Fullständigt! Det är så trevligt. Allt är under kontroll med barnen, säger Nathalie och fortsätter:

– Vi skildes inte som dåliga vänner utan valde bara att gå skilda vägar. Så går det ibland. Vi pratar fortfarande och vi har det trevligt tillsammans – och vi kan skratta tillsammans också.

Annons

Så träffades Nathalie och Alexander

Nathalie är ett välkänt namn i hästvärlden. Hon är tidigare landslagstränare för det danska dressyrlandslaget och dessutom syssling till kronprinsessan Victoria.

Det var också i den världen som hon träffade Alexander 2006. Ex-maken, som är specialiserad på hästtransporter, hämtade då prinsessans häst på slottet, för att ta den till en hästshow.

– Jag kom dit klockan sju på morgonen och Nathalie stod klar med hästen. Jag hade ingen aning om att hon var prinsessa – jag trodde att det var hon som var hästskötaren, har Alexander sagt.

Prinsessan Nathalie
Prinsessan Nathalie älskar att rida häst.Birger Storm/Aller/MEGA

Foto: TT

Annons