Första promenaden med nya hunden – se bilden!

Victoria Estelle Oscar på promenad med nya hunden

Första promenaden i Hagaparken – med nya hundvalpen! Vilken lycklig dag för kronprinsessan Victoria, prins Daniel och barnen.
Slå på ljud

En familj bland alla andra som var ute i Hagaparken i söndags och njöt av vårsolen. Fast just den här familjen var nog ändå ovanligt sprittande lycklig.

Ja, ni ser ju själva. Det var kronprinsessan Victoria och prins Daniel som var på vårpromenad tillsammans med prinsessan Estelle, 8, och prins Oscar, 4 – och med sin nya familjemedlem.

Victoria Daniel Estelle och Oscar på promenad i Hagaparken med sin nya hund.

Victoria, Estelle och deras gäst tog täten. Oscar hängde på två steg bakom, och längst ute till höger ser du prins Daniel.

I Victorias famn, innanför hennes beiga vindtygsjacka, kurade Hagafamiljens nya hund: en liten pudel med lockig päls och alldeles sylvassa valptänder.

En svart pudelvalp

Det är en sån här liten pudelvalp som Hagafamiljen har skaffat. Man smälter ju direkt!

Så små vovvar ska ju inte gå några längre sträckor förrän de har vuxit till sig. Så valpen fick helt enkelt lifta med sin kungliga matte.

– Det var så gulligt, prinsessan Estelle verkade så lycklig över valpen och hon sprang fram till Victoria flera gånger och klappade den, berättar vårt ögonvittne. Och två steg bakom kom en mycket cool prins Oscar släntrande.

Victoria och Estelle med nya valpen

Hagafamiljen på sin söndagspromenad med sin nya hund och en okänd gäst.

Hagafamiljen på sin söndagspromenad med sin nya hund och en okänd gäst.

Valpen flyttade in på Haga helt nyligen, och för prinsessan Estelle och prins Oscar är det en dröm som går i uppfyllelse. De har nog tjatat länge om en egen hund – särskilt som kusinerna i Miami precis har fått hundvalpen Teddy, som vi bara har sett på en suddig bild, men som ser ut att kunna vara en labradoodle eller en cockapoo.

prinsessan madeleines nya hundvalp

Valpen Teddy har nyligen flyttat in hos Madeleine och hennes familj i Florida.

Hos småprinsarna Alexander, 4, och Gabriel, två och ett halvt. på Villa Solbacken bor det ju också en kunglig hund – borderterriern Siri.

Sofia med sina pojkar Alexander och prins Gabriel – och med hunden Siri.

Sofia med sina pojkar Alexander och prins Gabriel – och med hunden Siri. Den där riskakan ser ut att leva farligt…

Foto: TT.