Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förvånande Nobelmissen: "Det är tråkigt"

12 dec, 2016, 12:00 
Ellen Myrgård Lindén
Kring årets Nobelmiddag fanns ett miljötänk. Men däremot åkte största delen av blommorna i soporna när gästerna hade gått hem.
Annons
nobelfesten1 ibl

Nobelbanketten i Blå hallen osade glamour uti varenda träpanel. Men så fort gästerna hade gått hem plockades alla fina arrangemang ner. Svensk Damtidning erfar till exempel att personalen ibland får ta med sig lite blommor hem, men att resten slängs.

– Det är tråkigt, säger en uppgiftslämnare med god insyn i Stadshusets planeringsarbete.

Floristen Pär Benjamin fick hedersuppdraget för andra året i rad och han beskrev dekorationerna som “moderna träd av blomsterängar i geometriska former”. Blommorna hade hämtats hem från italienska San Remo.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
nobelfesten2 ibl

Men till skillnad från maten, som i år bestod av återanvända råvaror, bevarade man alltså inte blomsterarrangemangen när gästerna hade gått hem. Istället åkte de i soporna.

– När man skalar flera kilo morötter och väldigt mycket lök blir det en massa rester. Det använder vi igen, till exempel genom att torka lökskal eller morotsskal. Förutom att det känns bra att minimera resterna finns det också ett gastronomiskt värde i det, har Nobelkocken Sayan Isaksson till SVT.

Foto: IBL

Annons