Förvandlingen! Carl Philips och Sofias renovering

prinsessan sofia hr förändrat villa solbacken
Prins Carl Philip och prinsessan Sofia lever livets glada dagar på Villa Solbacken. De har verkligen gjort det anrika huset till sitt och mycket är förändrat sedan farbror Bertil och faster Lilian bodde där.
Annons

I juni 2017 flyttade Carl Philip och Sofia in på Villa Solbacken. Flytten till den anrika villan, som prinsen ärvde efter farbror Bertil och faster Lilian, var efterlängtad eftersom den omfattande renoveringen drog ut på tiden.

Annons

Många hade trott att flyttlasset skulle gå direkt efter bröllopet, år 2015, men Carl Philip och Sofia ville göra om huset, så att det skulle bli en modern familjebostad. Och för att detta skulle lyckas krävdes ett stort rivningsarbete.

Prinsparet har rivit väggar och öppnat upp

Prinsen, med sitt design-öga, var byggherre och finansierade modernisering med egna medel. Och prinsessan Sofia var också väldigt delaktig i renoveringsprocessen.

Annons

Utifrån sett ger funkisvillan ett ganska lågmält intryck men när man kommer in genom portarna har Carl Philip och Sofia verkligen skapat sitt drömhem.

Planlösningen liknar inte alls den som Bertil och Lilian hade. Prinsparet har rivit väggar för att skapa en mer öppen känsla och dessutom är den tätbevuxna murgrönan på fasaden bortblästrad. I stället lyser huset som en vit pärla uppe på kullen, ovanför Djurgårdsbrunnskanalen. Fönstren har också bytts ut och inredningen går numera i vitt och nertonade färger.

Ett paradis för Alexander och Gabriel

Prins Alexander och minstingen prins Gabriel har var sin barnkammare och nu när det (förhoppningsvis) kommer lite mer snö kan bröderna åka pulka nerför slänten. Och i trädgården är en gunga uppsatt, så under de varma månaderna kan de svinga upp och ner, upp och ner.

Annons

Ja, Villa Solbacken har verkligen gått igenom en förvandling. Men en sak är säker. Carl Philip och Sofia har kommit att älska huset precis lika mycket som Lilian och Bertil gjorde.

Foto: TT

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

3 kommentarer till “Förvandlingen! Carl Philips och Sofias renovering”

  1. Birthe Vejrum skriver: 9 december, 2019

    Hvorfor skrive artiklen, når man ikke viser billeder af det færdige/endelige resultat? 🙁


  2. ancibergfeldt skriver: 9 december, 2019

    Håller med dig Birthe.!!!


  3. Helene skriver: 10 december, 2019

    Var det Sofia som ärvde huset—eftersom ni sätter ut en bild på henne?—Det borde väl vara Prins Carl-Philip!!!


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar