Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förvirringen är total efter nya bilderna på kung Harald, 85 – märkliga detaljen

09 okt, 2022, 14:00 
https://image.svenskdam.se/image-8677472?imageId=8677472&width=1320&height=1320&cropw=100&croph=67.31&x=0&y=10.58
Indra Nordemar

Detaljen i bilden på kung Harald, drottning Sonja och kronprins Haakon väcker stor uppmärksamhet.

Annons
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!Brand logo
Så träffades kung Harald och drottning Sonja!

Kung Harald har kämpat med hälsan i flera år. Han är 85 år och har opererats och varit inlagd på sjukhus ett flertal gånger sedan 2019.

Nu har en krycka blivit två – och många är oroliga för Norges älskade kung. Men än så länge har han motbevisat alla oroliga själar – han har gång på gång återhämtat sig med bravur och är i dag vid god vigör – med åldern i åtanke förstås.

På nya bilder ser han både pigg och glad ut – men det är inte det som nu fångar allas blickar.

Kungafamiljens miss i Norges storting

På måndagen närvarade kung Harald, drottning Sonja och kronprins Haakon vid Stortingets öppnande – motsvarigheten till vad vår egen kung och drottning nyligen gjorde vid riksdagens öppnande.

"Den ceremoniella invigningen äger rum varje höst och det trontal som kungen läser är skrivet av regeringen och innehåller de viktigaste linjerna i den politik de kommer att föra under kommande stortingssession.", skrev då det danska hovet på sin Instagram intill ett bildspel.

Annons

Men under ceremonin verkar det ha skett en liten miss – något som norrmännen nu har uppmärksammat: Sonja och Haakon hade nämligen satt sig i fel stol!

Det blev helt enkelt en miss i placeringen...

"Kronprinsen och drottningen har ju fel stol! Drottningen ska ha den med stängd krona, och kronprinsen den med öppen!", skriver en person i kommentarsfältet till inlägget.

Starka reaktioner efter bilden på kung Harald

Efter den märkliga missen är frågetecknen många:

"Inte bra! Hennes Majestät är trots allt unik när det kommer till precision och "körregler". Men som vanligt visar kungafamiljen goda miner när något går fel."

"Det är ju bara några stolar. Jag tror att kungahusets popularitet hade sjunkit snabbt om de började bry sig om bagateller"

"Jag undrar vad detta kan bero på? Har någon kanske möblerat om Stortinget när de dammsugit?"

Annons

"Oj, har Stortinget bytt stolar för drottning Sonja och kronprins Haakon? Det ser ut som att drottningens stol har tronföljare-kronan, och att kronprinsen bär drottningen krona?"

Ja, som ovan vet är det inte uttalat vad det faktiskt beror på, något märkligt är det ju i och med att de utfört denna ceremoni i så många år – men alla kan ju göra fel!

Här sitter de alltså som de ska!

Foto: TT

Annons