Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Förvirringen efter Silvias beteende: ”Hände det där precis?”

02 jul, 2024, 16:00 
Vendela Lönnqvist
JONAS EKSTRÖMER
Det var en stor överraskning för tv-profilen...
Annons
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!Brand logo
Prinsessan i otäck olycka • Chris återförenad med familjen • Kritiken efter bilderna på kronprinsen – 3 kungliga snackisar från vecka 26!

Redan i april stod det klart.

Fick uppdrag av kungen

John Taylor, känd som trädgårdsgurun i SVT:s "Trädgårdstider", fick av kungen och drottning Silvia ett särskilt uppdrag.

Han skulle nämligen få designa och plantera sommarens trädgårdsprojekt på Solliden!

Den 59-åriga trädgårdsmästaren bestämde sig för att döpa projektet till "Hitta glädjen! En koloniträdgård för alla."

– Med min trädgård på Sollidens slott hoppas jag kunna inspirera allt fler att upptäcka glädjen med odling och se värdet av landets 50 000 kolonilotter, har John sagt till Svensk Damtidning.

Kungens ord om trädgården

Och i helgen var det äntligen dags att inviga den kungliga trädgården. John Taylor var något nervös, men denna gång kände han sig även extra nöjd.

Annons

– Man är ju väldigt självkritisk, men det här är skitbra. Jag har dömt många trädgårdar i tävlingssammanhang och det här är en bra trädgård, säger John Taylor.

Det var en enorm uppslutning vid invigningen. Kungen passade på att säga några väl valda ord innan de klippte bandet.

– Jag har inga gröna fingrar, men jag tycker det är roligt att se när det växer och blir något av det man stoppar i jorden, säger kungen.

"Hände det där precis?"

Efter att John Taylor tackat Koloniträdgårdsförbundet, personalen på Solliden och studenterna på Capellagården för samarbetet, blev han själv överraskad med något han inte var beredd på.

Dagen till ära var det också hans födelsedag. Och det gick inte obemärkt förbi för kungen.

– Det finns ju fåglar av olika sort, en del som viskar i mitt öra, som berättar att John fyller år också. Ett jubileumsår av något slag, säger kungen.

Därefter får John en kruka med växten "Nattens Drottning" och böcker om Ölands växtliv. Silvia blir tvungen att förklara att växten han fick i present endast blommar en natt per år.

Det hela följdes av en födelsedagssång.

– Hände det där precis? skrattar John Taylor när han lite senare pratar med Ölandsbladet.

Annons