Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Förvirringen kring lillprinsen – efter Sofia och Carl Philips beteende: "Svårt"

06 mar, 2023, 08:00 

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip väcker stor förvirring.

Annons

Nu avlöser sportloven runt om i landet varandra på löpande band, och förra veckan var det dags för alla skolbarn i Stockholm att njuta av lite ledighet.

Våra kungligheter är inget undantag, det finns ju ett bra gäng skol- och förskolebarn i skaran numera. Till exempel unnade prins Carl Philip och prinsessan Sofia sig en familjeresa till Älvdalen, men deras bild väcker en hel del förvirring...

Madeleines nya jobb • Storsatsningen: dejtingapp • Okända bilden på Sofia & Carl Philip – 3 kungliga snackisar från vecka 9!Brand logo
Madeleines nya jobb • Storsatsningen: dejtingapp • Okända bilden på Sofia & Carl Philip – 3 kungliga snackisar från vecka 9!

Marie Hellqvist stora lycka – bilden avslöjar!

Det var mitt under Vasaloppet som ägde rum under söndagen som prinsparet valde att avslöja sina sportlovsplaner. De befann sig vid en kontroll, varmt klädda och med stora leenden på läpparna.

Annons

Carl Philip och Sofia har tidigare deltagit i Vasaloppet, men denna gång lämnade de alltså skidorna hemma. De befann sig mer specifikt i Evertsberg, och eftersom spåret är 90 kilometer långt är det ingen slump att det blev just där.

Det ligger ju praktiskt beläget i Älvdalen, familjens favoritställe! Det är där Sofias föräldrar Marie och Erik Hellqvist bor, och en plats där prinsparet verkligen kan vara sig själva. Visst kan man tänka sig att Sofia och Carl Philip fick koppla av en del under sportlovet, de hade ju mormor och morfar som hjälp!

Annons

Förvirringen efter prinsessan Sofias bild på lillprinsen

Det är tydligt att folket gillar när Sofia och Carl Philip är privata och tar till sina sociala medier. Under bilden, som i skrivande stund har över 17 tusen gillamarkeringar flödar kommentarerna in.

Dessutom uppmärksammas den självfallet i utlandet, där intresset får vår kungafamilj är stort. Danska Billed Bladet väljer till exempel att dela bilden, och det är tydligt att en detalj snor all fokus.

Det gäller lillprinsen på prins Carl Philips axlar. För vem är det egentligen som gömmer sig bakom mössan?

Annons
Prins Carl Philip på Vasaloppet med en av sönerna på axlarna
Vem är den kameraskygga prinsen?

"Alexander håller upp handsken framför ansiktet, och det kan därför vara lite svårt att känna igen honom." Skriver tidningen.

Men rösterna är många. Vissa menar att det är minstingen Julian, medan andra tror att det är Gabriel. Nu finns det ju inte längre några bebisar i familjen, så visst är det allt svårare att utskilja dem. Lillprinsen på bilden har en liten lugg som liknar Gabriels, men även Alexander har ett urgulligt svall som kan kika fram.

Annons

Det är inte konstigt att bilden väcker förvirring. De är ju oerhört lika varandra – det skiljer också bara ett år mellan Gabriel och Alexander.

Kikar man tillbaka i arkivet är det dessutom nästintill omöjligt att se skillnad på barnen. Se bara bilderna nedan, på Gabriel och Julian som ettåringar!

Prins Gabriel som ettåring
Prins Gabriel ett år gammal...
Prins Julian som ettåring
...och Julian lika gammal!
Annons

Foto: TT

Annons