Fräcka frågan till Sofia – om att göra en Megxit

Prinsessan Sofia och Meghan Markle
Lämna kungafamiljen? TV4:s nya dokumentär om prinsessan Sofia väjer inte för de svåra frågorna.
Annons

 

– Sofia – skulle du vilja göra en Megxit?

Oj oj oj! Renée Nybergs explosiva fråga slår ner som en bomb i TV4:s nya dokumentär om prinsessan Sofia.

Att fråga prins Carl Philips hustru om hon vill göra som Meghan Markle, 39, och bryta sig ut och lämna kungafamiljen bakom sig – det är ju ändå att utmana och att gå ganska långt. Säkert längre än vad prinsessan Sofia själv hade väntat sig.

Annons
Prinsessan Sofia
Chockfrågan till Sofia!
Annons

Sofia är tyst en sekund. Men hon finner sig oväntat snabbt:

– Näe. Faktiskt inte. Jag tycker jag har hittat en sån fantastisk balans, och jag ser verkligen det positiva nu när jag har tagit mig igenom de här stormiga åren. Det är en sådan enorm fördel, i och med att vi har möjlighet att stå lite i båda världarna.

Samtidigt talar Sofia öppet i dokumentären om sina livskriser. Det är ju inte alltid så lätt att hitta sin kungliga roll. Eller sin plats i kungafamiljen.

– Sedan jag blev prinsessa så har jag gått igenom många identitetskriser. Vem är jag i allting? säger prinsessan Sofia.

Annons

– Här i Sydafrika har jag ju en typ av identitet och när jag kommer hem så har jag något annat. Här tillåts jag att vara den jag vill vara.

Prinsessan Sofia med Renée Nyberg i dokumentär om TV4:s Project Playground
Det är en mycket uppriktig Sofia som pratar Megxit med Renée.

– Ibland kan man ju längta till något annat, till något mycket enklare. Och det är man ju medveten om när man lever det livet som jag gör, att dyra saker gör en ju inte lyckligare som människa.

Prinsessan Sofia
Sofias uppriktiga svar.

Prinsessan Sofia – Project Playground sänds torsdagen den 3 september klockan 21.00 på TV4, TV4 Play och C More.

Annons

Foto: TV4, TT.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

33 kommentarer till “Fräcka frågan till Sofia – om att göra en Megxit”

 1. Minna skriver: 3 september, 2020

  Behöver vi kunligheter?Nej de behöver vi inte


 2. Catrin skriver: 3 september, 2020

  Intressant frågeställning:
  Två exhibitionister – Meghan och Sofia. Båda ville få en titel och synas.
  Sedan trivdes inte Meghan då allt inte var en dans på rosor. Megxit var ett faktum och stackars Harry släpas över halva jordklotet för att vara henne till lags.
  I Sverige tvingas kungen krympa kungafamiljen enligt mottot “hellre förekomma än förekommas”. Genom sitt beslut hoppades han förmodligen framstå som modern och framsynt. I själva verket skulle beslutet ha drivits igenom ändå om han inte fattat det. Plötsligt blev det en halv “Sofxit”…Sofia hade inte längre samma ställning och status.
  I båda fallen tvingades personer bort som inte fyller någon funktion utan bara utgör en belastning för monarkin. I Sofias fall genom hennes förflutna, i Meghans fall genom hennes beteende.
  Detta borde leda till en ny utveckling där alla långt ifrån tronen marginaliseras och fråntas apanage. Det ligger i tiden att slimma kungahusen (i väntan på införandet av republik).


  1. IngridR skriver: 7 september, 2020

   Instämmer, Catrin.


 3. Lotta skriver: 3 september, 2020

  Explosiv fråga, det var något nytt. Tidigare i ett TV program sa hon att de kunde tänka sig att flytta utomlands.


 4. Anna skriver: 3 september, 2020

  Tängärnak om Sofia ändå svarat ,Ja gärna en Megxit!
  Vilken vinst det varit för folks omdömen om dem och vilken vinst för kungahuset!
  Alla de som nu tycker att kungahuset blivit för omfattande hade kunnat tänka sig fortsatt monarki med ett nedbantad kungafamilj.


 5. ellinor blomquist skriver: 4 september, 2020

  Prinsparet och Prinsessparet behöver ej göra en Mexit-det fixade Kungen hösten 2019,Heja Kungen!!


 6. Eva skriver: 4 september, 2020

  Det vore en jättebra idé att Sofia gör en “Megxit”, då kan hon ju ägna all sin tid åt Projekt Playground, slippa representationsuppdrag och bara “få vara sig själv”.


 7. Leo skriver: 4 september, 2020

  S inser nog fördelarna med att vara under kungahusets pengastinna vingar o mediabevakningen vill hon inte vara utan. Dock har hon vid ett flertal tillfällen talat om att de kunde tänka sig att bo utomlands, hot eller löfte, när sönerna förlorade sin titel.
  Då skulle troligtvis svärmor gå under av oro, för det talade S om i filmen, att den som var oroligast när hon var i Sydafrika var svärmor, tydligen inte hennes föräldrar eller så var det för att framhäva hennes innerliga relation med dr S, S är slipad. Det gäller att inte missa en enda poäng.


  1. Anna skriver: 4 september, 2020

   Bra sammanfattat, Leo!


 8. charlotte skriver: 4 september, 2020

  Ett otroligt engagemang av två unga svenska kvinnor, Frida och Sofia. Sofia gav sig redan ut till Ghana när hon var 16 år tillsammans med en släkting.
  I programmet ser hon tärd och tagen ut av all mobbing hon fått och får genomgå. Detta näthat hade aldrig kunnat hända i Danmark eller Norge. Drottning Margrethe eller kung Harald hade gått ut och sagt ifrån högljutt.


  1. josefin skriver: 4 september, 2020

   charlotte, i norge o danmark har ju inte hela högen släktingar underhàll fr staten sà därför besparas de en del kommentarer. I Danmark har drottningen dessutom sett till att sönerna gift sig med “acceptabla” kvinnor


  2. charlotte skriver: 4 september, 2020

   josefin,
   Drottning Margrethe har i dagarna äskat ett apanage på 123 milj. Tror du inte att hennes söner med fam får del av dessa pengar?


  3. Leo skriver: 5 september, 2020

   Charlotte, S tärd o tagen, snarare mindre make-up än i vanliga fall!


  4. Birthe Vejrum skriver: 5 september, 2020

   Josefin – hvad mener du med “högen av slägtningar”? Carl Gustav og Silvia har et barn mere end Margrethe, det er det hele. Og Madeleine er vel nærmest ikke eksisterende på to do listen nu for tiden? Og hendes børn + Carl Philips og Sofias skal forsørge sig selv med tiden.


  5. Birthe Vejrum skriver: 5 september, 2020

   Catrin – her er du ude på gyngende grund igen, og taler/skriver om ting du intet ved om, men bare forestiller dig.
   Du kan ikke sammenligne Sofias situation med Meghans ditto. Sofias kritikere/mobbere var alene svenskere, og det var/er mobning af værste slags, og det var “bare” på de sociale medier, og hun var ikke på noget tidspunkt udsat for mordtrusler. Ser vi på Meghan, så blev hun fra dag 1 på forsiden af stort set alle engelser aviser udsat for racisme og nedsættende omtale, der bare steg og steg verden rundt på mediernes online sites. Daily Mail havde i dec. 2011 45,5 millioner læser world wide, hvor mange har SvenskDam? Meghan blev mobbet med ALT + udsat for direkte mordtrusler både mod hende selv, men også lille Archie da han blev født. Desuden intern kritik fra staben /personalet i Kensington Palace, der sandt for dyden ikke var vandt til personer, der tænkte selv i arbejds – mæssig henseende. Meghans dynamik og høje arbejds moral – som Harry elsker, og passer som hånd i hanske med hans militære baggrund – det var højest upassende for den træge/inlåste traditionsbundne hof stab. Der gjorde ALT for at stoppe Meghan ved at lade ting sive til pressen, og bl.a. kalde hende “Princess difficult”!


  6. Bror skriver: 7 september, 2020

   Dannebrogen flyger för vinden långt efter det att andra har halats.
   Tack Birthe!


 9. Obs skriver: 4 september, 2020

  Fånigare program är svårt att finna. Hur kan Tv4 sjunka så lågt.


 10. Lotta skriver: 4 september, 2020

  Charlotte
  Du är förblindad av din kärlek till Sofia. Sofia var till Ghana när hon var 16 år säger du, när var hon med i Dokusåpan eller med i Slitz ?


  1. charlotte skriver: 4 september, 2020

   Lotta,
   Dina frågor kan du nog besvara själv.
   Jag vill ha en rättvis bedömning av Sofia och hon passar mycket bra in i kungahuset! Republikanerna här har en mycket missnöjd inställning till det mesta, Sofias arbete på Sophiahemmet, vad finns det att klaga på där?
   Hennes stora engagemang för barn i nöd är beundransvärt.


  2. Birthe Vejrum skriver: 7 september, 2020

   Lotta – Charlotte gør dig opmærksom en sag, som du -sikkert- med vilje bare “glemmer”!


 11. Irena skriver: 4 september, 2020

  Det var ett oväntat bra program Mycket bra att Renée Nyberg inte alls fjäskar i den utsträckning som jag förväntade mig.


 12. Ebba skriver: 4 september, 2020

  Jag tittar aldrig på TV4, så deras program kan jag därför inte kommentera seriöst. Däremot läser jag en hel del om det brittiska kungahuset i utländska och på sociala medier då det svenska kungahuset är för litet och trångt för den som gillar mycket. Att jämföra Sofia med MM är väl ändå lite långsökt …? För övrigt så är en monarki (med omätbara och föråldrade privilegier) en institution som borde vara passé, men ska den överleva på sikt kan den inte acceptera det som pågår ‘over there’ med prins Harry och MM. De drar ner allt som ändå ger monarkin ett slags existensberättigande. Obegripligt att denna såpa får pågå även om den är mycket kittlande.


  1. Birthe Vejrum skriver: 7 september, 2020

   Ebba- på hvilken måde mener du, at Harry og Meghan “drar ner allt”? Deltager de i Hollywoods vilde natteliv? Omgås de kriminelle typer? Ja, hvad mener du egentlig?


 13. Bror skriver: 4 september, 2020

  De attacker som som här riktas mot Sofia, får vid jämförelse med Trumps dagliga diatriber, denne att framstå som ett under av upphöjt tänkande och bländande retorik.


 14. Kajsa Nilsson skriver: 5 september, 2020

  Leo, Josefin m fl… Ni har sååå RÄTT1


 15. Daga skriver: 5 september, 2020

  Två tjejer som lyckats ta sig fram och uppåt.Det blir bara lite för mycket för dem som kommit på efterkälken.Hade de här kvinnorna varit män hade det varit annan ton i ko-skällan.Kvinnor har alltid haft svårt att stötta varandra.Den elakartade avundsjukan sätter sina spår spalten.Är de också unga Och vackra som Sofia och Meghan så blir sjukan än värre.


  1. IngridR skriver: 9 september, 2020

   Daga
   ”Två tjejer som lyckats ta sig framåt och uppåt”. Det finns ett ord för detta. Häri finns grunden till kritiken – inte avundsjuka.


 16. Birthe Vejrum skriver: 5 september, 2020

  Ebba – hvad mener du præcis “som pågår over there”? Harry og Meghan ses ikke til vilde parties i LA, det de foretager sig er heller ikke kriminelt.
  Så HVAD præcis mener du med “denna såpa”?


 17. Maria skriver: 7 september, 2020

  Så i Sverige kan Sofia inte vara den hon vill vara…? Då är det hög tid att göra en “Meghan” och flytta till Sydafrika med man och barn. Då kan hon vara sig själv jämt – det kan ju bara vara bra för barnen att ha en lycklig mamma.


 18. Birthe Vejrum skriver: 7 september, 2020

  Josefin – Dronning Margrethe har et barn mindre end det svenske kongepar, det er forskellen. I dag består kongefamilien af Dronningen hendes børn og børnebørn + Prinsesse Benedikte.
  Prins Joachim er som barn af regenten HKH’er, det er Marie også, men børnene er kun HH’er. De skal forsørge sig selv. Prins Nikolai er allerede økonomisk uafhængig af sin familie.
  Frederik og Marys børn er DKH’er fordi Frederik er Kronprins. Kun Prins Christian vil få apanage, Isabella, Josephine og Vincent skal forsørge sig selv.
  Madeleine og Carl Philips børn er nu som Prins Joachims børn “bare” HH’ere, og Kongen sagde i forbindelse med ændringen, at det ville give børnene en større frihed i fremtiden = de skal forsørge sig selv.


 19. Bea skriver: 7 september, 2020

  Förhoppningsvis och för sin egen skull så packar denna familj sina resväskor om ett par år och flyttar till USA. Där får dom vara ifred.
  Där kan de leva ett liv på sina egna villkor i lugn och ro resten av livet.

  Att fortsätta bo kvar i Sverige är som att leva kvar på 1800- talet och helt stillastående.


  1. IngridR skriver: 10 september, 2020

   Bea
   Ett utmärkt förslag!


 20. Birthe Vejrum skriver: 8 september, 2020

  charlotte – Kronprinsparret og Prins Joachim får ingen økonomisk “hjælp” fra Dronningen, de får deres egen apanage. Det er der ingen hemmeligheder om.
  Det eneste man deles om på Amalienborg er kommunikationsafdelingen.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar