Fräcka hånet mot Silvia – dråpliga misstaget visas upp

Fräcka hånet mot Silvia – dråpliga misstaget visas upp

Hälleforsnäs 20211008Kung Carl Gustaf och drottning Silvia vid invigningen av en tillgänglighetsanpassad rundslinga av Sörmlandsleden vid Hälleforsnäs.Foto: Fredrik Sandberg / TT kod 10080

Fredrik Sandberg/TT

Vissa saker vill man bara ska stanna i arkiven för alltid, men det är svårt när det kommer till kungligheter.

Drottning Silvia genom tiderna
Slå på ljud

När man lever sitt liv i offentligheten på det sättet som kungligheter gör finns det mycket dokumenterat från förr, både på film och på bild. Det kan vara en bra sak, det är enkelt att hitta och återuppleva gamla minnen, men det finns också en baksida.

Även ens misstag och fadäser sparas och läggs i arkiven, och ibland upptäcks de av nyfikna personer.

Ett sånt tillfälle som drottning Silvia nog gärna vill glömma har på just det viset seglat upp igen.

Det var när hon skulle tända ett adventsljus under en sändning i Bingolotto för ett antal år sedan. Silvia tänder ljuset med en tändsticka men lyckas inte släcka elden på stickan när hon är klar, vilket resulterar i att den brinner under hela tiden hon skickar sin julhälsning.

– Och det här ljuset tänder jag nu för alla utsatta barn, alla barn som har det svårt. Jag vill tacka er än en gång, och önska god jul, säger Silvia alltmedan tändstickan fortfarande brinner i handen på henne.

När hon till slut släcker eldslågan råkar hon även blåsa ut ljuset som hon nyss tänt, och allt fångas av tv-kamerorna.

Nu har klippet återupptäckts vid satirkontot Dyngbaggegalan, som ofta lyfter dråpliga scener från svensk tv.

”God helg allesammans” önskar kontoinnehavaren alla följare som en medföljande hälsning till bilderna på drottning Silvia. I kommentarsfältet är det fullt av roade kommentarer, men vi tror säkert att Silvia så här med lite distans till händelsen säkert kan skratta åt det hon också!