Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frågan alla ställer sig: Hur står det till i spanska kungahuset?

12 apr, 2018, 11:00 
Agneta Nisbeth
Drottning Letizia och exdrottning Sofia.
Efter den omtalade filmen - nu gör den spanska kungafamiljen allt för att verka enade. Men hur står det egentligen till bakom kulisserna...
Annons

Den forna drottningen av Spanien har uppenbarligen ett större stöd i Spanien än den nuvarande drottningen Letitia. Det märks speciellt efter att den omtalade filmen från i påskas visats på nätet, där man ser hur de bägge drottningarna verkar slåss om prinsessan Sofia och prinsessan Leonor, en film som går att ses här nedan.

Kung Felipe, drottning Letizia, prinsessan Leonor, prinsessan Sofia, drottning Sofia
Kung Felipe, drottning Letizia och barnen prinsessorna Leonor och Sofia med den forna drottningen Sofia på väg till Juan Carlos.

Kronprinsessan Leonor knuffade bort sin farmors arm samtidigt som drottning Letizia, och därefter även kung Felipe,  verkade säga något till den forna drottningen. Har ni inte sett filmen förut kan ni göra det här nedan och bilda er en egen uppfattning:

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Men bara några dagar efter incidenten vid påskmässan så ser vi plötsligt både exdrottning Sofia och drottning Letizia ute tillsammans, som om de vore de allra bästa vänner. De hälsade då på den nyligen knäopererade exkungen Juan Carlos medan han låg kvar på sjukhuset.

Den spanska kungafamiljen under årets påskmässa. Idel glada leenden för fotograferna.
Den spanska kungafamiljen under årets påskmässa. Idel glada leenden för fotograferna.

En stor del av spanjorerna ser ut föredra en drottning som Sofia som står vid sin makes sida, vad han än må hitta på. Trots att han ertappats med älskarinnor, skjutit vilda djur i Afrika och försökt hjälpa sin dotter (prinsessan Cristina och hennes make Inaki) att fly landet när polisen började utreda svågerns affärer så är det ändå henne de något mer konservativa spanjorerna hejar på.

Annons
Prinsessan Cristina med make Inaki. Snart är det dags för honom att åka in i fängelse.

Inte ens när Inaki fick en fängelsedom så verkade de ändra sin uppfattning om Sofia. Trots att det var Juan Carlos beteende och Inakis skumma affärer som nästan fick hela kungahuset på fall verkar det ändå inte vara många som står på drottning Letitias sida.

Spaniens exkung Juan Carlos har orsakat många skandalrubriker genom åren, men hans hustru Sofia stannar vid hans sida.

För Sofia har ju alltid varit den mest kungliga av dem alla, från födseln till idag. Medan Letizia “bara” blev en ingift prinsessa som dessutom var en frånskild tv-journalist. Och nu är hon drottning minsann, och det är hennes dotter prinsessan Leonor som en dag kommer bli landets regent. Om monarkin finns kvar då förstås, i och med skandalerna kring Cristina och den forne kungen så är det nu några som vill införa republik.

Annons
Kung Konstantin och hustru Anne-Marie från det grekiska exkungahuset, med axdrottning Sofia till vänster.
Kung Konstantin och hustru Anne-Marie från det grekiska exkungahuset, med exdrottning Sofia till vänster.

Det har också framkommit uppgifter om att Sofias bror kung Konstantin har sagt nedsättande saker om kung Felipes hustru, drottning Letizia. Detta är dock bara ytterligare skvaller och spekulationer, inget som bekräftats.

Man kan naturligtvis förstå att dramat mellan Letizia och resten av kungafamiljen inte är helt lätt för kung Juan Carlos heller. Han försöker både vara den enande kraften i Spanien där bland annat Katalonien vill bryta sig ut. Men också där hemma i Zarzuelapalatset, där han uppenbarligen måste medla mellan sin mamma Sofia och sin hustru Letizia. Kanske också reda ut sin egen roll i det hela och hålla ihop sitt eget äktenskap.

Annons

Fast på de senaste bilderna från Spanien ser det ju ändå ut som alla lyckats bli vänner igen, de bägge drottningarna verkar i alla ha slutit vapenvila, tillfälligt eller permanent. I alla fall håller de nu en mycket enad front utåt.

Här nedan en film från kungafamiljens besök på sjukhuset där Juan Carlos vilade ut efter sin knäoperation. Han är nu åter hemma på slottet.

Foto: Stella Pictures

Annons