Frågan många ställer sig: Var är prinsessan Lalla Salma?

prinsessan Lalla Salma fru Macron

Frågan ställdes först när prins Harry och Meghan kom till Marocko för en månad sedan. Kung Mohammed bjöd in till slottet men utan sin maka, prinsessan Lalla Salma.

När prins Harry och Meghan reste över till Marocko på ett kort besök i slutet av februari så var det flera tidningar – däribland Hello – som började spekulera kring varför kungen av Marockos hustru prinsessan Lalla Salma inte träffade de brittiska kungligheterna. Inte heller när kung Felipe och drottning Letizia besökte landet i februari i år fanns Lalla Salma med.

Det var ett tag sedan nu de första ryktena kom om prinsessan Lalla Salma, när maken kung Mohammed hjärtopererades i Paris på Ambroise Paré clinic fanns hela hans familj på plats, utom just hustrun.

https://www.instagram.com/p/BfsSpREgzCt/

För ett år sedan skrev vi här på sajten att en skilsmässa var på gång för kungaparet. Men varken då eller nu har hovet i Marocko valt att kommentera ryktena.

Så alla undrar nu om hon inte längre bor tillsammans med sin make och sina barn, kronprins Moulay Hassan och prinsessan Lalla Khadija, var är hon då?

Kungaparet av Marocko

Fotot här ovan är från en födelsedagsfest 2011 då parets yngsta barn dottern Lalla Khadija fyllde 4 år.

Det sades förra året att paret inte levt tillsammans under längre tid tillbaka och de har inte officiellt setts på bild sedan december 2017. Samma år kunde man också se kungen och hans hustru tillsammans med det franska presidentparet, på bilden överst i artikeln är hon på en konstutställning i Rabat tillsammans med Brigitte Macron.

Michelle Obama och prinsessan Lalla Salma

Salma Bennani – som hon hette vid innan hon gifte sig – var till en början inte heller speciellt intresserad av det kungliga livet. Hon ville hellre fortsätta arbeta som ingenjör men när parets första barn kronprins Moulay Hassan föddes 2003 så satsade hon istället helt på det kungliga livet.

Marockos kungapar med barn

Nu är vi inte längre säkra på om hon ens har kontakt med sina bägge barn, även om vissa rykten gör gällande att de fortfarande har kontakt. När dottern Lalla Khadija fyllde 12 så visade pressen i Marocko bara upp bilder på prinsessans storebror och pappa.

Här nedan ser ni den 15-årige kronprinsen Moulay Hassan hälsa prins Harry och hertiginnan Meghan välkomna till en lunch på slottet i Rabat.

Prins Harry, Meghan och Moulay Hassan

Några tidningar menar att Lalla Salma har flyttat utomlands, kanske till Grekland, Italien eller så USA. Andra säger hon har en bostad i Marocko, i Rabat, för att lättare kunna träffa sina barn.

Hon har tydligen en bostad i Paris vid Neuilly-Sur-Seine och så ett villa på ön Kea i Grekland som tydligen inköpts för 3,8 miljoner Euro. Franska tidningar berättar att huset ska ha egen pool, 9 badrum och ett garage i källaren så att folk kan komma och gå utan att någon kan fotografera dem.

Fast alldeles nyligen dök det upp en suddig bild på vad ser ut som prinsessan Lalla Salma, på ett konto på twitter. Om det är hon låter vi vara osagt, men sajten Royal Central menar att det är den försvunna kungahustrun. Det var annars senast 2017 som vi fick en officiell bild på henne.

Kan detta vara Lalla Salma? Bilden är i alla fall tagen på en marknad i Marocko, närmare bestämt i Marrakesh, tillsammans med hennes dotter. De ska ha ätit en bit mat tillsammans på en traditionell restaurang vid kända marknaden Djeema el Fna.

Foto: TT

Läs mer

Se en film med Mary i Marocko

Efter hjärtoperationen – nu skiljer sig Marockos kungapar

Se en film med Mary i Marocko