Frågetecken efter nya bilden på Silvia; "Var bor kungaparet nu?"

Nya bilden på drottning Silvia efter fallolyckan

JONAS EKSTROMER

Silvia är en av få familjemedlemmar som arbetar den här veckan. Men hovets nya bild på drottningen väcker en del frågetecken.

Så smugglade kungen in Silvia till Sverige första gången – här är alla hans bilar!
Slå på ljud

Den svenska kungafamiljen har tagit ledigt och njuter av ett välförtjänt påsklov. Så såg det åtminstone ut när man tittade i den kungliga kalendern tidigare under veckan. Nu har drottning Silvia däremot gjort ett blixtinhopp. Hovet publicerade nämligen en film på , under torsdagen, där drottningen i ett internationellt symposium, med ett digitalt tal.

Drottning Silvia syns i hovets nya video

Symposiet arrangerades av Harvard-universitetet och syftet var att förebygga sexuella övergrepp mot barn samt ge stöd till utsatta. Frågor som ju Silvia brinner för, något enormt.

LÄS MER: 16 galaklänningar vi glömt att Silvia burit

"Tillsammans måste vi göra allt vi kan för att skydda våra barn. Och när vi misslyckas med att förhindra dessa onda brott, måste vi erbjuda barnen chans att läka igen", sa drottningen i talet.

Läs talet i sin helhet!

Talet var träffsäkert och lämnade ingen oberörd. Däremot undrar många var kungaparet befinner sig just nu. Under den nya videon har hovet skrivit att filmen spelades in på Drottningholm, men så här års brukar kungaparet befinna sig på Stenhammar slott, utanför Flen. Vi vet också att kungen och drottningen har tillbringat extra mycket tid på Stenhammar nu under pandemin. Frågan, som många ställer sig, är därför; kan talet ha varit förinspelat?

Ny bild på drottning Silvia på drottningholm

Kronprinsessan Victoria har tagit ledigt

Till skillnad från drottning Silvia så har varken kungen, Victoria eller Carl Philip (som ju är nybliven trebarnspappor) några kungliga uppdrag inskrivna i kalendern den här veckan. Kronprinsessparet på Haga försöker alltid att ta ledigt under Estelles skollov. Och prinsparet på Villa Solbacken njuter förstås av nyfödda prins Julian och lägger bort allt arbete just nu.

LÄS MER: Kungaparets privata möte med barnbarnet prins Julian

Svensk Damtidning har sökt hovet för en kommentar.

Foto: TT, Kungl. Hovstaterna