Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frågetecken kring bilden på drottning Silvia efter olyckan: ”Varför dölja?”

02 mar, 2021, 17:00 
Kungen Drottning Silvia Gipsad arm
Här ser du den kungliga koftan som har blivit en snackis på sociala medier – där det nu diskuteras varför drottningen döljer sitt gips.
Annons
Drottning Silvia till sjukhus med ambulans – hovets svar efter dramatBrand logo
Drottning Silvia till sjukhus med ambulans – hovets svar efter dramat

Visa gipset? Eller inte? Det var nog en fråga som drottningen Silvia och kungen diskuterade hemma på Drottningholm i förra veckan. Kungaparet skulle ju ha ett viktigt digitalt möte, och då skulle det tas en bild, den första efter att drottningen föll så olyckligt på Drottningholm den där väldigt tidiga morgonen i mitten av februari.

Hovet har varit mycket transparenta i sin kommunikation kring allt detta, men drottningens fallolycka är också en händelse som i hög grad verkar ha engagerat svenska folket. Och när den där bilden på drottningen väl publicerades i förra veckan och började delas så skapade den ett visst surr – i alla fall på sociala medier.

Drottning Silvia Fraktur Olyckan Drottningholm 2021
Bilden – och koftan – som blivit en snackis.

Där diskuteras nämligen drottningens gips. Eller snarare: Varför det där gipset inte syns på bilden.

Annons

”Drottningen lika fin som vanligt. Men varför döljer hon sin högerhand?” som någon nyfiket skrev på Facebook.

Och svaret? Ja det är nog inte särskilt komplicerat alls. Drottningen tycker väl helt enkelt att det där gipset hör till hennes privata sfär. Och så hängde hon på sig en varm kofta.

Eller så kanske hon helt enkelt bara frös? Bor man på 192 rum och kök, byggda på 1600-talet, så är det nog inte alltid så varmt inomhus.

Drottningholms slott
Drottningholms slott är stort. Och drottningen kanske är frusen?

Förra gången drottning Silvia skadade sig, i skidbacken i Alperna vårvintern 2015, valde hon dock en annan väg och då fick vi se henne med armen i mitella. Detta efter den operation som gjordes på plats i Davos och där hon fick sju skruvar och en platta inopererat i höger axel, som den gången hade sprickor på tre ställen.

Drottning Silvia – operationen i Schweiz 2015

Drottning Silvia Mitella Fraktur höger axel
Drottning Silvia 2015. Då hade hon redan ett bra lager med mitellor hemma – hon tog helt enkelt fram en av sina sidensjalar från Hermès.

Foto: TT.

Annons