Frågetecken kring Sofia – efter beskedet om Carl Philip

08 feb, 2022, 12:15 

Prins Carl Philip ska resa iväg utan prinsessan Sofia.

Annons
SE FILMEN: Alexander och Gabriel hejar på Carl Philip – med Marie och Lina Hellqvist!
SE FILMEN: Alexander och Gabriel hejar på Carl Philip – med Marie och Lina Hellqvist!

Traditioner är viktigt inom kungahuset och vad är mer traditionsenligt än det årliga Vasaloppet, som går i Gustav Vasas fotspår från Sälen till Mora varje år.

Varje år inleds evenemanget med en högtidstalare och i år är det prins Carl Philip som får äran att hålla det, det skriver Vasaloppet på sin hemsida.

Recept.se Nyhetsbrev

”När Vasaloppets högtidsfest traditionsenligt äger rum i Mora kyrka fredag den 4 mars kommer H.K.H. Prins Carl Philip att vara högtidstalare. Vid ceremonin kommer även Wilma Björkman krönas till Vasaloppets kranskulla 2022. Vasaloppet avgörs två dagar senare, den 6 mars.” står det i pressmeddelandet.

Det är inte första gången prinsen utses till högtidstalare. Även 2012, på loppets 90-årsjubileum var det prinsen som drog igång folkfesten med sina uppmuntrande ord. Han är även en van skidåkare själv, precis som sin far kungen.

Carl Philip ute i skidspåren för 11 år sedan.

På Vasaloppets officiella hemsida radas de gånger prinsen ställt upp i Vasaloppets olika distanser upp.

Annons

”Prins Carl Philip har själv åkt ”i fäders spår” vid flera tillfällen: Öppet Spår 2004, Skejtvasan 2012, Stafettvasan tillsammans med Prinsessan Sofia såväl 2013 som 2014 – och för tre år sedan, 2019, åkte Prinsen Vasaloppet från Sälen till Mora och kom i mål på tiden 8.46.12.”

Om prinsessan Sofia följer med honom dit i år återstår att se, men de som känner prinsparet vet att hon inte är den som tackar nej till en äventyrlig utflykt. Vem vet, snart är det kanske dags för paret att ställa upp i Stafettvasan för tredje gången gillt?

Annons