Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineVictoriadagen

Frågetecken kring Sofias beslut för prins Gabriel, 5 – stora förändringen

25 feb, 2023, 22:25 

Nu är ändring på gång för prinsessan Sofias mellanbarn prins Gabriel.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har minst sagt fullt hus hemma på Villa Solbacken. De har ju tre spralliga prinsar – Alexander, 6, Gabriel, 5 och Julian, snart 2 år gammal i huset!

Barnen växer som det knakar, och det betyder såklart en hel del förändringar i familjen. Nu har det blivit prins Gabriels tur, och det finns några frågetecken att räta ut.

Detaljen i nya bilden på Estelle • Ärliga orden – så mår kungen • Margrethe ryggopererad: det händer nu – 3 kungliga snackisar från vecka 8!Brand logo
Detaljen i nya bilden på Estelle • Ärliga orden – så mår kungen • Margrethe ryggopererad: det händer nu – 3 kungliga snackisar från vecka 8!

Prins Alexander och prins Gabriels fina relation

Just prinsparets barnaskara är faktiskt lite speciell. Alexander och Gabriel är så kallade pseudotvillingar, vilket innebär att de föddes med max 18 månaders mellanrum.

När barnen var som minst kan man alltså tänka sig att det blev hektiskt för Sofia och Carl Philip, men tänk vilken lyx för prinsarna att ha ett syskon så nära i ålder.

Annons

I fjol fyllde Alexander 6 år, och som vilket barn som helst väntade den pirriga skolstarten. Hovet kunde bekräfta för Svensk Dam att skolvalet föll på Djurgårdsskolan.

Det innebar att han lämnade Gabriel på förskolan, som i sin tur fick sällskap av Julian som nu blivit stor nog. Snacka om rotation!

Frågetecknet kring prins Gabriel

Men det blir en kortvarig överlappning, för även Gabriel börjar bli redo för nya äventyr. I slutet av augusti fyller han sex år, vilket ju innebär att skolstart står för dörren!

Nu uppdagas också ett frågetecken kring prinsparets beslut för sonen, kommer han göra Alexander sällskap på Djurgårdsskolan? Faktum är att de kungliga kusinerna ju är lite utspridda. Både prinsessan Estelle och prins Oscar går på Campus Manilla.

Prins Gabriel sitter på huk
En blivande skolpojke!

Mest sannolikt dock är förstås att han börjar i samma skola som Alexander. Den ligger ju dessutom praktiskt belägen nära Villa Solbacken, och det är ju såklart smidigt att ha barnen på samma skola.

Det kan ju kännas långt bort, men tids nog är det också prins Julians tur att bli skolpojke. Om bara en månad fyller han två år och, och har ju redan börjat springa har vi fått se!

Foto: TT

Annons