Frågetecknen kring Victoria – inför sportlovet

Frågetecknen kring Victoria – inför sportlovet
Nu har det hänt igen. Kronprinsessan Victoria har inga officiella uppdrag – på två långa veckor.
Annons

Först måndagen den 2 mars är hon tillbaka, då för att sitta vid kungens sida när det är informationskonselj på Kungliga slottet.

Så vad ligger bakom?

Svar: Hon har inre tjänst. Och detta var något som hovets informationschef flaggade för redan i förra veckan:

Annons

Annons

– Kommande veckor arbetar kronprinsessan som vanligt, det vill säga mer än fulltid. Vissa veckor innehåller mer intern kontorstid – som företräden, planering och möten – än andra. Sådant arbete som inte syns i den externa kalendern, sa Margareta Thorgren då.

Och den typen av bakom-kulisserna-arbete såg vi också ett exempel på i torsdags, när kronprinsessan Victoria bjöd in cancerdrabbade sjuåringen Emilia till Kungliga slottet.

Kronprinsessan Victoria och Emilia som fick komma till slottet genom Min Stora Dag.
Emillia fick en oförglömlig dag på Kungliga slottet.

Så vad händer då framöver?

Annons

Ja, på söndag fyller prinsessan Estelle åtta år, och vid sidan av arbetet har Victoria säkert en hel del att fixa med inför kalaset. Och i samma veva börjar skolorna i Stockholm sitt sportlov, och då tar kronprinsessfamiljen ledigt, precis som så många andra familjer med skolbarn.

Fast i år lär det inte bli skidåkning – i alla fall inte för prinsessan Estelle.

Prinsessan Estelle har fått ta bort gipset
Estelle slipper fylla år med gipsat ben.

Hon har ju precis blivit av med gipset efter skidolyckan i alperna på jullovet, då hon föll så olyckligt i backen att hon fick en fraktur på smalbenet. Men det kommer ta lite tid innan hon kan stå på skidorna igen.

– Det är alltid en viss rehabilitering när man tar av ett gips. Men det har läkt fint och prinsessan mår bra, sa hovet till Svensk Damtidning i förra veckan.

Annons

Foto: TT, Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna, Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna.

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

21 kommentarer till “Frågetecknen kring Victoria – inför sportlovet”

 1. Anna skriver: 17 februari, 2020

  Det här var en av de intressantaste artiklar jag läst här på länge…!


 2. charlotte skriver: 17 februari, 2020

  Victoria ska väl åka till Madeleine nu på sportlovet. Jag ser inget konstigt i det.


 3. Kristiina från Turku skriver: 17 februari, 2020

  Titta på hovets kalender, kronprinsessan har denna vecka lunch med Margot Wallström på torsdagen och företräde för ambassadör Torbjörn Sohlström kring Brexit på fredagen.
  https://www.kungahuset.se/kalender.4.7c4768101a4e888378000228.html


 4. ancibergfeldt skriver: 17 februari, 2020

  Se upp i backen!!

  Ta det lugnt med Estelle, säkert
  hittar familjen en sportlovsresa.
  Vi får kanske veta i mars!!


 5. josefin skriver: 17 februari, 2020

  säkert hittar man ett sportlovsmàl att njuta av. Maldiverna, Seychellerna…alla ligger de bara ett litet flyghopp bort.Kan de dessutom làna en kompis privatflyg blir det ju en baggis.Och KP kan ju arbeta “hemifran”


 6. EwaW skriver: 18 februari, 2020

  Har inget emot Victoria men att hävda att hon jobbar mer än full tid känns lite magstarkt. Jämför det med folk t.ex inom sjukvården där kan man prata om mer än full tid. Dessutom är det inte så att många familjer med skolbarn kan ta semester under sportlovet, snarare en del.
  Sluta att glorifiera Victorias arbetsinsats. Det här tas väl inte in, det är ju kritik av de fantastiskt hårt arbetande kungligheterna men det speglar ju verkligheten.


  1. konsttanten skriver: 18 februari, 2020

   Håller absolut inte med dig!
   Inom sjukvården, tar någon annan vid, när man går hem; vet av erfarenhet.


  2. charlotte skriver: 19 februari, 2020

   konsttanten,
   Bra skrivet! Kungafamiljen har jour 7 dagar i veckan. I sjukvården går man hem efter sina 8 timmar. Ett nytt arbetslag tar vid. De som inte har erfarenhet av sjukvård ska inte uttala sig.


  3. josefin skriver: 20 februari, 2020

   konsttanten o charlotte, vad har kungafamiljen jour för???
   de säger nàgra ord dagar efter att “hemskheter” skett – drottninggatan, bränder osv. Det är inte jour.
   de gàr hem när de vill o festen fortsátter – nobel
   sprider glamour, ja ; gör skillnad, knappast


 7. Susanne Blomgren skriver: 18 februari, 2020

  Bra skrivet EwaW håller med dig till fullo


 8. Helene skriver: 18 februari, 2020

  Alla bör ha rätten/möjligheten, att låta oss med barn i skolåldern tillbringa sportlovet på snö (det var underbart) eller på varmare breddgrader, så även Victoria med familj.


  1. Anna skriver: 18 februari, 2020

   Ja men det är ju det dom kan, hur många vanliga familjer kan göra det?


 9. Desirée skriver: 18 februari, 2020

  Föräldrar där båda är under 40 år har sammanlagt 50 semesterdagar att ta ut under året (förutom de som är statsanställda då). Skolloven är på ca 60 dagar sammanlagt. Man vill givetvis ha några gemensamma veckor under sommaren. Då förstår man hur det går med att ta ledigt under sportlovet! För att inte tala om alla ensamstående föräldrar !


 10. Fundering skriver: 18 februari, 2020

  Sedan barnen föddes har Victoria arbetat VÄLDIGT lite. Detta trots att familjen uppbär alla tänkbara förmåner. Tråkigt att hovet jämt ska mörka deras otaliga fritidsresor. Nog tror jag att de ska kolla in Madeleines nya boende under den här ferieperioden, men säg det inte för någon ………….


 11. ancibergfeldt skriver: 18 februari, 2020

  Skolbarnen har med alla lov
  under ett år ca 17 veckor.


 12. EwaW skriver: 19 februari, 2020

  Konsttanten
  När du arbetade inom sjukvården eller vad du nu gjort, eftersom du vet av erfarenhet, så kanske det fanns personer som tog vid, tyvärr är det inte alltid så nu för tiden. Vet inte om du tittar på tv eller läser tidningar men om du gör det så borde du veta hur katastrofalt det är inom sjukvården och hur alla från läkare till undersköterskor har det. Såg ett inslag på tv häromdagen där en läkare hade arbetat 1.135 timmar övertid och över 1.000 läkare arbetat över de 200 timmar övertid som är lagligt. Tror knappast att de gör det för pengarna. Dessutom intervjuade de en kvinnlig läkare som kände att hon inte alla gånger kunde gå hem när hennes pass slutade för då hade hon “pappersarbete” kvar eller svek någon patient.


  1. charlotte skriver: 19 februari, 2020

   Ewa W,
   Kaffekalasens tid är förbi i Sverige. Vi har en sådan situation idag att alla måste jobba mycket mer än “sina pass”. Det är inte bara i sjukvården. I exportindustrin jobbar människor hårt och det är dessa som måste upphöjas, annars får vi inga pengar till de tärande sektorerna.


  2. konsttanten skriver: 19 februari, 2020

   Ja, det har blivit mkt värre inom sjukvården. Jag kunde jobba dag, fick gå hem kl 13, för att återkomma 21 30 och ta natten, samt utbeordrad lediga dagar mm.
   Om rökning, alkohol och fel mat försvann, kunde sjukhusplatserna minska med 40%.


  3. josefin skriver: 21 februari, 2020

   konsttanten, om ättestupan áterinfanns skulle alla efter t.ex pensionsàldern kunna avskaffas dà de inte längre är samhälleligt produktiva. Sà fungerade det pa den gamla-inte-s`-goda-tiden. Du kanske, trots dina pass i sjukvàrden, missat att medelàldern ökat ganska markant, och med den kommer vissa sjukdomar.


 13. EwaW skriver: 19 februari, 2020

  charlotte och konsttanten

  Jag tog sjukvården som ett exempel på folk som arbetar mer än full tid, är mycket väl medveten om att det är så inom många andra områden. Det jag vände mig mot var att det skrevs att Victoria arbetar mer än full tid och det tycker jag är ett hån mot alla andra människor som verkligen jobbar mer än full tid.
  Nu har jag sagt nog i detta ärende.


 14. Aveline skriver: 23 februari, 2020

  Ewa W
  Jag håller helt med dig.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Annons
Annons
Annons
Laddar