Frågetecknen kring Victoria – inför sportlovet

Nu har det hänt igen. Kronprinsessan Victoria har inga officiella uppdrag – på två långa veckor.

Först måndagen den 2 mars är hon tillbaka, då för att sitta vid kungens sida när det är informationskonselj på Kungliga slottet.

Så vad ligger bakom?

Svar: Hon har inre tjänst. Och detta var något som hovets informationschef flaggade för redan i förra veckan:

– Kommande veckor arbetar kronprinsessan som vanligt, det vill säga mer än fulltid. Vissa veckor innehåller mer intern kontorstid – som företräden, planering och möten – än andra. Sådant arbete som inte syns i den externa kalendern, sa Margareta Thorgren då.

Och den typen av bakom-kulisserna-arbete såg vi också ett exempel på i torsdags, när kronprinsessan Victoria bjöd in cancerdrabbade sjuåringen Emilia till Kungliga slottet.

Kronprinsessan Victoria och Emilia som fick komma till slottet genom Min Stora Dag.

Emillia fick en oförglömlig dag på Kungliga slottet.

Så vad händer då framöver?

Ja, på söndag fyller prinsessan Estelle åtta år, och vid sidan av arbetet har Victoria säkert en hel del att fixa med inför kalaset. Och i samma veva börjar skolorna i Stockholm sitt sportlov, och då tar kronprinsessfamiljen ledigt, precis som så många andra familjer med skolbarn.

Fast i år lär det inte bli skidåkning – i alla fall inte för prinsessan Estelle.

Prinsessan Estelle har fått ta bort gipset

Estelle slipper fylla år med gipsat ben.

Hon har ju precis blivit av med gipset efter skidolyckan i alperna på jullovet, då hon föll så olyckligt i backen att hon fick en fraktur på smalbenet. Men det kommer ta lite tid innan hon kan stå på skidorna igen.

– Det är alltid en viss rehabilitering när man tar av ett gips. Men det har läkt fint och prinsessan mår bra, sa hovet till Svensk Damtidning i förra veckan.

Foto: TT, Sara Friberg/Kungl. Hovstaterna, Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna.