Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Frågetecknet kring Ewa Westling och Silvias relation efter nya bilderna

21 aug, 2023, 15:00 

Nu väcks frågor kring prins Daniels mammas relation till drottning Silvia.

Annons

Vilken dag det blev i Gävle, när kungaparets efterlängtade länsbesök äntligen blev av! Gävleborna har ju fått längta lite extra, eftersom deras besök blev framskjutet i och med kungens hjärtoperation.

Och i Gävle ligger också Ockelbo, som råkar vara hem till prins Daniels föräldrar...

Här firar kungaparet – i prins Daniels hemtrakter!Brand logo
Här firar kungaparet – i prins Daniels hemtrakter!

Kungaparets besök i Gävleborgs län

Kungen och drottningen hann likt traditionen råder med en hel del under sitt dagslånga besök till Gävle. De ankom med jubileumståget till Gävle Centralstation 10:30, och efter att ha välkomnats av landshövdingsparet var festligheterna igång.

Annons
Drottning Silvia och kung Carl Gustaf tar emot blommor när de klivit av tåget i Gävle
Ett varmt välkomnande till Gävle.

Därefter stod besök till Länsmuséet Gävleborg på agendan, där kungen och drottningen fick sig en rejäl dos nostalgi med utställningen "Kungliga besök i Gävleborg - 50 år på tronen".

Efter det väntade en lunch ihop med en skara särskilt inbjudna gäster, lagom till att det var dags för storfirande ihop med Gävleborna på Stortorget.

När firandet rundats av, med musik (givetvis sjöngs Kungssången) och tal, var det dags för kungaparet att hoppa in i en bil till Alderholmen, där de fick höra mer om Gävles framtid.

Annons
Kungen stoppar in ett papper i en låda
Kungen fick den stora äran att stoppa ned sitt tal i en tidskapsel – spännande!
Kungaparet promenerar i Gävle
Som vanligt var uppståndelsen total när kungaparet var på besök.
Annons

Frågetecknet kring Ewa Westling efter nya bilderna

Här skulle egentligen besöket ha varit slut, men en extrapunkt lades in i schemat på grund av de översvämningar som drabbat Gävle. Enligt Länsstyrelsen ska kungen ha önskat att få se hur länet påverkats av det oväder som varit, där de fick träffa länsstyrelsens försvarsdirektör Jennie Berg.

Många fina bilder kom från besöket, men alla kunga-intresserade satt säkerligen och ögnade bilderna efter en särskild detalj: skulle Ewa och Olle Westling dyka upp? De bor ju i Gävleborgs län, och inte alls särskilt långt bort.

Men där snuvades vi på konfekten. De syns inte till någonstans. Men frågan om kungaparet passade på att svänga förbi Ockelbo på vägen hem kvarstår. Den delen av deras relation håller de hemlig, men klart är att de trivs i varandras sällskap och gärna träffas om schemat tillåter det.

Foto: TT

Annons