Frågetecknet kring Silvia – efter hemliga bröllopet

drottning silvia

Jonas Ekströmer/TT
Silvias älskade gudson gifte sig förra veckan, men var hon på plats?

Förra veckan gifte sig den nära kungavännen och Silvias gudson Fredrik von der Esch med skådespelaren Cecilia Forss i en hemlig ceremoni där bara de närmsta närvarade.

Fredriks föräldrar har varit goda vänner till kungaparet i många år, hans pappa Ulrik var en av kungens bundsförvanter fram till sin bortgång för elva år sedan och mamma Marianne är fortfarande en av drottning Silvias närmsta vänner.

När Carl Philip och Sofia gifte sig 2015 var Fredrik och Cissi där som självklara gäster. Hade situationen varit annorlunda hade de själva med största säkerhet slagit till på ett riktigt pangbröllop, men nu är det som det är och livet måste fortgå iallafall. Därför blev ceremonin liten och intim, och det är oklart om gudmor Silvia över huvud taget var på plats.

– Detta är ju ett bröllop som drottning Silvia absolut inte skulle ha missat – i vanliga fall. Hela kungafamiljen står familjen von der Esch nära och det har de gjort i alla år, säger Svensk Damtidnings kungliga reporter Helena Wiklund.

Fredrik von der Esch tillsammans med Cecilia Forss, de gifte sig förra veckan i en hemlig ceremoni.

Blev ett litet intimt bröllop för Silvias gudson

– Men som alla andra vigslar under pandemin så fick detta bröllop bli litet och familjärt. Samtidigt KAN det ju ha varit så att drottningen trots allt kunde närvara med upprätthållen distans, hon är ju en mycket omtänksam gudmor och brudgummens mamma Marianne är en av hennes äldsta och bästa väninnor. Men den frågan, om drottningen var med eller inte, har just nu inget svar, säger Helena.

Familjen von der Esch har mycket starka band till kungafamiljen – när Fredriks far Hans Ulrik von der Esch avled 2009 fanns såväl drottningen som prins Carl Philip och kronprinsessan Victoria på begravningen för att stötta änkan Marianne.

Hans Ulriks bror Björn von der Esch står också kungafamiljen nära. Han var under 70-talet hovmarskalk och en av de som ansvarade för planeringen av kungaparets bröllop.