Frågorna kring Sofias kungliga comeback på slottet

prinsessan sofias kungliga comeback på slottet
Hittills har prinsessan Sofia endast genomfört två officiella uppdrag år 2020. Och hennes senaste åtagande på slottet väcker frågor.
Annons

Prinsessan Sofia är tillbaka i konungens tjänst. Även om hon mjukstartar den kungliga arbetsvåren. Trots att vi har passerat årsskiftet, för längesedan, har prinsessan bara genomfört två officiella uppdrag. Och under måndagens åtagande på slottet var inga fotografer välkomna.

Annons

Annons

När kungaparet och Victoria och Daniel drog igång arbetsåret med full kraft, i början av året, befann sig Carl Philip och Sofia på resa. Hovet har inte velat kommentera var prinsfamiljen semestrade men däremot vet vi att de kom hem strax innan Idrottsgalan. Paret missade nämligen generalrepetitionen som ägde rum dagen innan den stora prisutdelningen i Globen.

prinsessan sofia klänning sandro
Svenska folket saknar Sofia. Nu hoppas vi att det blir fler kungliga uppdrag framåt våren.

Tystnaden från Sofia får många att undra

Men när röda mattan rullades ut, mitt bland alla idrottstjärnor, var Carl Philip och Sofia på plats. Solbrända och fina. Och den här veckan genomförde prinsessan sitt andra uppdrag för året. Ett möte med prinsparets stiftelse på slottet. Svenska folket hade förstås hoppats på nytagna bilder på Sofia men när vi vänder oss till hovet säger de att de inte fanns några planer på att bjuda in fotografer, just den här gången. Och prinsessan delade heller inte med sig av några bilder på prinsparets Instagramkonto. Där har det varit förvånansvärt tyst de senaste veckorna. Även om följarna förstås blev glada över den bild som Sofia bjöd på från Idrottsgalan.

Annons


Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är två otroligt populära kungligheter och vi hoppas förstås att deras frånvaro endast är tillfälle. Efter kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar har rollerna ritas om lite på slottet och Victoria och Daniel kommer hädanefter att ta ett ännu större ansvar över den kungliga representationen. Men, som Carl Philip har uttryckt de i intervjuer, så kommer prinsparet att stötta konungen och kronprinsessan när de behövs.

Foto: TT

Annons

 

Mer om svenska och internationella kungligheter, societet och kändisar från oss på Svensk Damtidning:

Dela på:

13 kommentarer till “Frågorna kring Sofias kungliga comeback på slottet”

 1. ellinor blomquist skriver: 6 februari, 2020

  Prinsparets stiftelse är deras privata,alltså inget officiellt åtagande.


 2. ATL skriver: 7 februari, 2020

  Too big a hat for a tiny person.


 3. Monarkist skriver: 7 februari, 2020

  AtL, håller med. Drottningen hade en nätt hatt och Victoria bar inte hatt alls. De närmast sörjande var dessutom huvudpersoner denna dag.


 4. Bettan skriver: 7 februari, 2020

  Varför försvinner vissa kommentarer? Får man inte vara kritisk mot deras lyxliv, betalda av skattebetalare.


  1. Desirée skriver: 7 februari, 2020

   Har jag också undrat många gånger då jag ändå bara skrivit sanningen. Vore bra med ett klargörande från Sv dam.


 5. Desirée skriver: 7 februari, 2020

  “Svenska folket saknar Sofia. ” skriver Sv Dam. Jag för min del, som bor i södra Sverige. tror att en övervägande majoritet av svenska folket inte har en aning om var Sofia är, eller vad hon gör. Var får man info om henne? Jo, om man läser Sv Dam, och hur många gör det? Eller går in på kungahuset.se regelbundet, och hur många gör det? Finns ytterligare en webbplats om kungligt så några kanske läser där. Detta inlägg kommer troligtvis inte att publiceras då jag tidigare skrivit liknande som inte blivit det.


 6. konsttanten skriver: 7 februari, 2020

  Expressen skriver om Sofia, plus övriga.


 7. Monarkist skriver: 7 februari, 2020

  Nej, Svensk Damtidning. Svenska folket saknar inte Sofia. Snacka om missvisande text. De som saknar henne, i reportage eller på bild, är en mindre del av Sveriges befolkning, de som gillar att följa henne.


  1. Helene skriver: 7 februari, 2020

   Monarkist, tror att den “mindre delen” av befolkning är äldre, som inte är vana att söka fakta. Dessutom är många inte vana med att kritiskt granska det Sofia säger. –Gör man det kan man tyvärr inse att intet förändrats.


 8. IngridR skriver: 8 februari, 2020

  Som det påpekats många gånger på detta forum: Det räcker med kungaparet och kronprinsparet. Apanaget kan minskas. Att endast de som ”arbetar” får ta del av detta är en myt.


 9. Maja skriver: 9 februari, 2020

  SvD, ta in alla kommentarer, vilket ni allierar eller icke. Det är ju inte er ståndpunkt utan era läsares


 10. konsttanten skriver: 11 februari, 2020

  Den dagen kungaparet slutar med uppdrag, får C-Ph och Sofia ännu fler uppdrag. Tryggt för V&D och Sverige att ha ett så suveränt par på alla sätt.


 11. Birgitta Persson skriver: 19 februari, 2020

  Håller med dig. Eftersom VochD har små barn ska de inte vara hemifrån för mycket.
  SochCP behövs. Kungaparet orkar inte hur länge som helst.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Laddar