Frågorna kring Sofias kungliga comeback på slottet

prinsessan sofias kungliga comeback på slottet

Hittills har prinsessan Sofia endast genomfört två officiella uppdrag år 2020. Och hennes senaste åtagande på slottet väcker frågor.

Prinsessan Sofia är tillbaka i konungens tjänst. Även om hon mjukstartar den kungliga arbetsvåren. Trots att vi har passerat årsskiftet, för längesedan, har prinsessan bara genomfört två officiella uppdrag. Och under måndagens åtagande på slottet var inga fotografer välkomna.

När kungaparet och Victoria och Daniel drog igång arbetsåret med full kraft, i början av året, befann sig Carl Philip och Sofia på resa. Hovet har inte velat kommentera var prinsfamiljen semestrade men däremot vet vi att de kom hem strax innan Idrottsgalan. Paret missade nämligen generalrepetitionen som ägde rum dagen innan den stora prisutdelningen i Globen.

prinsessan sofia klänning sandro

Svenska folket saknar Sofia. Nu hoppas vi att det blir fler kungliga uppdrag framåt våren.

Tystnaden från Sofia får många att undra

Men när röda mattan rullades ut, mitt bland alla idrottstjärnor, var Carl Philip och Sofia på plats. Solbrända och fina. Och den här veckan genomförde prinsessan sitt andra uppdrag för året. Ett möte med prinsparets stiftelse på slottet. Svenska folket hade förstås hoppats på nytagna bilder på Sofia men när vi vänder oss till hovet säger de att de inte fanns några planer på att bjuda in fotografer, just den här gången. Och prinsessan delade heller inte med sig av några bilder på prinsparets Instagramkonto. Där har det varit förvånansvärt tyst de senaste veckorna. Även om följarna förstås blev glada över den bild som Sofia bjöd på från Idrottsgalan.

Prins Carl Philip och prinsessan Sofia är två otroligt populära kungligheter och vi hoppas förstås att deras frånvaro endast är tillfälle. Efter kungens beslut att krympa kungafamiljen på titlar har rollerna ritas om lite på slottet och Victoria och Daniel kommer hädanefter att ta ett ännu större ansvar över den kungliga representationen. Men, som Carl Philip har uttryckt de i intervjuer, så kommer prinsparet att stötta konungen och kronprinsessan när de behövs.

Foto: TT