Från BB-sängen till Instagram – se kungligheternas första babybilder

Från BB-sängen till Instagram – se kungligheternas första babybilder

Den svenska kungafamiljen är väldigt hemlighetsfulla när det kommer till babyfödslar. Vi minns ju hur drottning Silvia lyckades lura den församlade pressen utanför Karolinska sjukhusets BB. Hon kom in i bil i förd peruk! I andra kungahus står dörrarna lite mer på glänt till sjukhussalen. Vissa drottningar bjuder till och med in hovfotograferna in i förlossningssalen. Så här har det sett ut.

Just nu spekuleras det vilt. Kommer hertiginnan Meghan ta sig ut på valfri sjukhustrappa, nyförlöst och nypiffad till tänderna, precis som både svägerska Kate och svärmor Diana. Eller kommer hon att våga bryta den kungliga trenden och ta efter vår svenska kungafamilj som delar med sig av babybesked via Instagram?

Den som lever få se. Vi har samlat ihop hur de andra kungahusen valt att visa upp sina nyfödda guldklimpar genom åren.

Bjöd in till sjukhussängen

Den här bilden är en riktig klassiker. Det är Jordaniens kungafamilj som just fått tillökning med en liten prinsessa. Här har man inte ens väntat till den nyförlösta modern har klivit upp ur sängen. Drottning Rania har till och med plåstret kvar från droppställningen!

Rania föder barn.

Kung Philippe av Belgien är i dag fyrabarnspappa. Så här ung och spänstig var han när första dottern, Elisabeth, föddes. Som modern pappa bar han babyn i den svenska uppfinningen “Baby Björn”. Tryggt och bekvämt för både pappa och barn.

Kung Philippe baby björn barn

Kronprins Philippe mötte pressen efter en lång natt på Hospital Erasme i belgiska Anderlecht. Hustrun Mathilde hade fött parets första barn, dottern Elisabeth den 25 oktober 2001. En stolt och glad nybliven pappa kom ut i sjukhuskläder, han hade inte ens svidat om till kostym!

Philippe på BB mötte pressen

Här ser vi lilla knytet framifrån och hon får en öm puss på handen av pappa Philippe. Prinsessan Elisabet är i dag kronprinsessa av Belgien.

Baby Elisabet av Belgien

I Holland har kungariket utökats med en trio prinsessor. Här ser vi en ung Willem Alexander, som nöjt visar upp tronföljaren Catharina Amalia för fotograferna.

Kronprins Willem Alexander

En glad nybliven far i fönstret inifrån förlossningsavdelningen på Haaglanden Medical Center Zuid-Holland i Nederländerna.

Catharina Amalia

Nyfödd och nybadad. När stolte Willem-Alexander blev pappa för första gången visade han upp dottern på en vacker kudde med spetsbroderier.

Willem Alexander

Annat var det förr. Då togs en enda bild, allt var genomtänkt och piffat. Som denna första bild på Elizabeth Alexandra Mary som föddes den 21 april 1926 i Mayfair. Det är svårt att tänka sig att babyn i dag är 92 år gammal och alltjämt regerar Storbritannien.

Elizabeth II barn

En annan gullig bild ser ni här. Det är prinsessan Anne och prins Charles som fått en lillebror. Prins Andrew heter babyn.

prins Charles och Anne

Vi beger oss vidare till det lilla furstendömet i Monaco. Filmstjärnevackra Grace Kelly har fått sitt första barn, prinsessan Caroline. På den vackra bilden har modern fått en kudde i ryggen och sitter skönt i den fina soffan.

Grace Kelly

Nästa generation furstepar, Albert och Charlene, har som ni vet fått tvillingarna prins Jacques och prinsessan Gabriella. Barnen visades för första gången upp från vinkbalkongen inlindade i varsin vit filt.

Charlene och Albert

Nu återstår bara att se när, och hur, vi för första gången får se baby Sussex!

Läs mer:

Unik kartläggning! Här är Victorias kungliga hattskola

Leksugna Mia Tindall fick egentid med pappa Mike!

5 tecken på att Meghan kommer bryta traditionen som Diana startade

Foto: TT