Från glädje till sorg – kronprinsessan Mary på bästa vännens begravning

Det har varit några intensiva dagar för den danska kronprinsessan Mary som har varit på både uppdrag med drottning Margrethe men också på begravning för sin vännina.

Drottning Margrethe och kronprinsessan Mary var häromdagen ute på ett gemensamt uppdrag bland hemsydda kuddar och andra handarbeten.

Kungligheterna var på besök hos gruppen Haandarbejdets Fremmes 90-års jubileum på Greve Museum och deras nya utställning Farveflor – Broderi genom 90 år.

Klicka på pilen till höger för att bläddra bland bilderna: 

Både drottningen och kronprinsessan stämde upp i sång under besöket på Greve Museum.

Läs mer: Filmklipp! Se Margrethe glänsa igen efter begravningen

Och som framgår av filmen här nedan så fick drottningen kronprinsessan att skratta gott.

Se videoklippet!

Ett gott skratt var säkert vad de bägge behövde, Margrethe har nyligen begravit sin make prins Henrik och för kronprinsessan var det sedan dags för att åter klä sig i svart.

För i tisdags var det åter dags för en begravning. Det var Marys nära vän Juliane Meulengracht Bang som begravdes i Isaiah’s kyrkan i Österbro i Köpenhamn. Juliane som gick bort efter en tids sjukdom blev 54 år gammal, hon var också en styrelsemedlem i Mary Foundation och Maternity Foundation.

Med sig som stöd denna svåra stund hade kronprinsessan Mary, förutom maken kronprins Frederik, även sonen prins Christian.

Läs mer: Så firar drottning Margrethe sin födelsedag

Kronprinsessan bar en stor svart slokhatt under begravningsgudstjänsten.

Författaren Sören Jacobsen berättar till tidningen BT att Juliane var en av de första väninnor som hon fick i landet och en av de som stod henne närmast.

– Hon var en av Marys fem närmaste väninnor, säger han.

Läs även: Så kommer prins Harrys och Meghans bröllopstårta att se ut och smaka

Foto: IBL