Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleinePrinsessan Sofia

Tuff 50-åring i lyxförpackning

20 jan, 2015, 10:06 
https://image.svenskdam.se/image-5471213?imageId=5471213&width=1320&height=689
Annons
ste_sophie

Grevinnan Sophie fyller 50 år i dag och firas stort av brittiska kungafamiljen.

När Sophie Rhys-Jones 1999 förlovade sig med prins Edward var hon 34 år och hade en framgångsrik karriär och skinn på näsan.

Här siktar Sophie mot stjärnorna
Sophie är en tuff tjej i lyxförpackning

Hon växte upp i en vanlig familj i den lilla byn Brenchley i Kent, pappa Christopher var bildäcksförsäljare och mamma Mary arbetade deltid som maskinskriverska.

Annons

 

Efter college flyttade Sophie till London där hon delade lägenhet med kompisar och jobbade på en pr-firma. Sophie jobbade även utomlands och luffade jorden runt, innan hon 1993 mötte Edward på en tennisturnering – och kärlek uppstod vid första ögonkastet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Vi är bästa vänner och dessutom råkar vi älska varandra väldigt mycket, sa paret vid förlovningen.

Idag är Sophie och Edward föräldrar till lady Louise, 11, och viscount. James, 7. Sophie är en väldigt engagerad mamma, men också en flitig representant för kungahuset. Hon har alltid varit mycket uppskattad för sin person men stilmässigt har hon blommat ut först på senare år. Faktum är att grevinnan Sophie av Wessex vid 50 års ålder klär sig betydligt trendigare och snyggare än i yngre dagar!

Av AnnaClara Lindhal

Foto: IBL, Stella Pictures

Annons